EXTRA: Kristianstad klara för Allsvenskan

Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN / Cop 104

Pethrus avgörande i förlängningen skickade KIK till Hockeyallsvenskan.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var upplagt för dramatik när serietvåan Almtuna IS tog emot serietrean Kristianstads IK i den sista omgången av kvalserien till Hockeyallsvenskan.

Det var KIK som började bäst och fick rättvist utdelning efter 6.30 när Johan Lundgren skickade in 1-0. Kristianstad låg på för 2-0 men fick nöja sig med ett mål.

Hemmalaget Almtuna växlade upp efter halva matchtiden och på slump kunde Oscar Milton kvittera mellan benen på Joel Gistedt.

I tredje perioden svängde till ordentligt åt båda hållen men målvakterna stod för trycket och matchen gick till förlängning.

Där kunde KIK:s William Pethrus efter 4.19 in i förlängningen skicka in pucken mellan benen på Oscar Fröberg och skicka Kristianstad till Hockeyallsvenskan.

– Jo det känns för jävla bra. Vi hr gått och väntat på det här. Vi hoppades att vi skulle avgöra tidigare men nu fick vi göra det i den sista omgången mot Almtuna i förlängningen, säger målskytten Pethrus till Aftonbladet TV och avslutar.

– Löfstedt bröt upp ett uppspel, jag hade syra i benen men tryckte på ändå. Jag fick pucken på bladet och kunde styra in pucken mellan benen på Fröberg.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar