Laddar

EXTRA: Kristianstad kan slå väderrekord: ”Anmärkningsvärt”

Så blir vädret under hela julhelgen.

delningar

Det vankas väderrekord i Kristianstad på julafton, enligt SMHI. Redan den 23 december väntas temperaturen stiga till tio plusgrader, något som inte hänt kring julafton i södra Sverige under hela 2000-talet.

– Det är ett lågtryck som kommer västerifrån och ser ut att komma in redan under lördagen. I samband med det väntas regn och hård vind, vilket gör att temperaturen stiger, säger Anders Wettegren, meteorolog vid SMHI.

Kristianstadsborna kan därför räkna med en blöt och varm julafton och dessvärre ingen snö. På julafton väntas 6,7 millimeter regn och det mesta av regnet kommer falla efter lunch och fram mot kvällen och natten.

Men meteorologen Anders Wettegren är osäker på om det kan bli så mycket som tio plusgrader, även om det lutar åt att så blir fallet i större delen av Skåne.

 

– Att det blir milt lutar det åt, men kanske inte så höga temperaturer. Skulle det bli tio grader är det anmärkningsvärt, säger Anders Wettegren.

 

Regnet fortsätter att falla in på juldagen från tidig morgon och fram mot eftermiddagen. Men sedan väntas regnet avta fram mot kvällen och natten. Temperaturen väntas också sjuka något till åtta plusgrader.

På annandag jul sjunker temperaturen ytterligare till sju grader. Större delen av dagen blir mild. Men fram mot kvällen kan det åter förekomma regnskurar.

 

Skärmdump: SMHI

Relaterade artiklar