Laddar

EXTRA: Kedjan öppnar i C4 Shopping – först i Kristianstad

Nu är det klart att butikskedjan öppnar på C4 Shopping. Det blir den första i Kristianstad.

delningar

I höst kommer gallerian C4 Shopping i Kristianstad att stå klar för invigning. Cirka 80 procent av ytan är redan uthyrd och minst ett 40-tal butiker och restauranger har tecknat kontrakt. Nu är ytterligare en etablering klar för det blivande köpcentrat i Hammar.

Partyland heter butiken som nyligen har tecknat kontrakt om att öppna i en lokal på C4 Shopping. Den världsomspännande kedjan startade i USA år 1984 och kom till Sverige i början av 2000-talet. Nu finns det totalt 19 butiker i Sverige och fler är på gång. En av dessa kommer att ligga i Kristianstad.

– C4 ligger i en bra region för sitt upptagningsområde. Vi fram fram emot att etablera oss. Från och med slutet av september blir festerna lite snyggare i Kristianstad, säger Patrick Bruna, franchisechef på Partyland.

Butiken säljer allt inom partytillbehör och har tusentals produkter i lager. Det är allt från hattar till dekorationer, tallrikar, muggar, konfetti och pinantas. Många köper dekorationer för olika teman eller till olika högtider som bröllop, student och barnkalas. Företaget är dessutom kända för sin specialitet.

– Vi blåser upp blomsterbuketter på beställning där man kan skriva sitt namn. De finns i alla former och färger. Man kan ta med de till en födelsedagsfest med en personlig hälsning, säger Patrick Bruna.

– Många föräldrar tar med sina barn hit för att planera inför barnkalas. Vi har även maskeradkläder och smink. Studenten, halloween och nyår är de stora högtiderna för oss. Kunderna kommer in och blir glada, vi är en rolig butik.

Hur ser visionerna ut för framtiden? – Inom fem år ska vi vara 26 butiker och vi är 19 i dag. Härnäst öppnar vi i Borlänge samt i ”Femman” i Göeborg. Vi tittar på lägen där vi kan konkurrera med webb-butiker. Vi vill ha fysiska butiker där vi kan skapa en bra service, säger Patrick Bruna.

I mitten av augusti kommer Partyland-butiken att börja byggas i det nya köpcentrat. Den kommer att drivas av en franchisetagare. Exakt hur många som ska anställas är inte bestämt. De 19 Partyland-butiker som finns i dag har ett 100-tal personer anställda.

Relaterade artiklar