Laddar

EXTRA: Kedjan expanderar – etablerar sig på C4

Nu är det klart att den kända modekedjan etablerar sig på C4 Shopping.

delningar

Klädkedjan Brothers har stora planer på att expandera och nu står det klart att de även kommer öppna på C4 Shopping i Kristianstad. Butikslokalen kommer att bli 257 kvadratmeter stor.

En butik finns redan i centrum (vid Lilla torg) och det är oklart ifall den kommer att påverkas. 24kristianstad.se har varit i kontakt med kedjans pressansvariga som hänvisar till att det är en intern fråga.

– Anledningen till att vi etablerar en butik i C4 och väljer att satsa på Kristianstad är att Kristianstad som ort har en stark historik som handelsstad, har en bra demografi och är med sitt geografiska läge som större stad i nordöstra Skåne en mycket intressant marknad för Brothers med stor potential, säger Johanna Rylin, Campaign Manager på Brothers.

– C4 är en intressant marknadsplats med stort upptagningsområde där vi verkar i ett bra sammanhang med andra modeaktörer, fortsätter hon.

Det innebär att Kristianstads nya köpcentra i Hammar nu har ett 60-tal verksamheter på listan över nyetableringar. Tidigare är det klart att modejättar som MQ, New Yorker samt Hennes & Mauritz kommer att öppna butiker i den nya gallerian.

För Brothers del är etableringen är i raden som de gör den kommande tiden. För ett par månader sedan slog kedjan upp portarna till sin nya butik i Halmstad. Nu ska de öppna nya butiken i  Bergvik köpcentrum (Karlstad) och i Mall of Scandinavia.

– Vi har haft en fin utveckling de senaste fyra åren, och har arbetat hårt för att lyfta och förstärka både sortiment och service. Nu kommer vi att fortsätta att fokusera på att förstärka vårt butiksnät och utveckla vår e-handel, säger Peter Bondelid, vd på Brothers.

De första Brothersbutikerna öppnade år 1992. I Sverige finns det nu ett 70-tal butiker inom kedjan där de säljer mode till män.

Relaterade artiklar