Laddar

EXTRA: Hästgården i Kristianstad en av landets mest populära

Hästgården i Tollarp har väckt stort intresse i hela landet. Minst två personer har redan börjat lägga höga bud.

delningar

En tvårums-lägenhet i Stockholm hade den överlägset mest besökta bostadsannonsen på sajten Hemnet förra veckan. Inte långt därefter på plats nummer sex rankas en hästgård i Tollarp utanför Kristianstad. Över 10 000 personer har nu klickat sig in för att läsa om fastigheten och intresset är stort.

– Det är mycket stort intresse och en fantastiskt gård. Dels är det ett exklusivt och välbyggt bostadshus med hög kvalitet rakt igenom. Fastigheten är välarronderad, stallet är tilltalande och ridbanan är nyanlagd år 2015, säger Katarina Lidén, mäklare på Rätt Hem.

Det 337 kvadratmeter stora bostadshuset byggdes så sent som år 2009. Det finns bland annat en täljstenskamin, en walk in-closet och jacuzzi. Utomhus finns ett stort uterum och ett poolområde. Naturen är alldeles inpå knuten.

Till gården hör det även 14 hektar med mark samt en stor ridanläggning. Den belysta ridbanan är 1 800 kvadratmeter stor, det finns vackra ridvägar och ett ridhus bara 200 meter bort. Stallet rymmer fem boxar.

– Det är en hästgård och jag tror att de som är intresserade vill behålla den som en hästgård. Området ligger bra till om man vill ut till tävlingar. Man kommer snabbt ut på E22:an utan att trafiken därifrån stör, säger Katarina Lidén.

Mäklaren har satt ett utgångspris på 6 975 000 kronor, men efter att budgivningen startat har priset stigit till över sju miljoner kronor. Därmed ser gården ut att kunna säljas inom en nära tid.

– Vi har bud över begärt pris. Det är sällan fastigheter i den här utformningen och skicket inte säljs. Den har ett fantastiskt bra läge, säger Katarina Lidén.

Relaterade artiklar