Laddar

EXTRA: Här öppnar de nytt kafé

Ett nytt kafé har öppnats i Degeberga.

delningar

På torsdagen öppnade ett nytt kafé i Degeberga med Louise Ljunghäger Turtoft och Johanna Olsson Johansson som ägare. De har tagit över lokalerna på Tingsvägen 23, där Ekströms kafé tidigare låg. Det betyder att byn nu får ny samlingsplats och matställe.

– Vi ville testa något nytt och Louise är fantastiskt duktig på det hon gör. Hon gör modelleringstårtor och figurer på hobbynivå, har bakat mycket hemma till fester och barnkalas, säger Johanna Olsson Johansson.

JL:s café och bageri heter verksamheten som nu öppnat. För bara en månad sedan fick de tillgång till lokalen och har sedan dess målat, tapetserat och fixat med inredning. Det finns både en bar och en barnhörna. Nu är de redo att ta emot gästerna. De har öppet vardagar klockan 9-19 samt helger 10-19.

Vad säljer ni i kaféet?

– Vår toscakaka har fått bra respons. Vi har cupcakes, chokladbollar, vetebröd bland annat. Till augusti vill vi även börja med frukostservering. Vi får se vad kunderna önskar och gör allt för att de ska bli nöjda.

Är det ett bra läge ni har för lokalen?

– Det ligger väldigt bra utmed vägen som går genom Degeberga. Alla som kör mellan Kristianstad och Österlén kommer förbi här. Det finns också många sommarstugor i närområdet, säger Johanna Olsson Johansson.

Vad har ni fått för respons efter öppningen?

– Gästerna tycker att det är väldigt hemtrevligt och mysigt. Det har bara varit positivt om kaffet och kakorna.

I den här byggnaden har ett nytt kafé öppnat.

Relaterade artiklar