Laddar

EXTRA: Här är det senaste om misstänkta mordet

Polisen har dragit igång en intensiv utredning efter söndagens misstänkta mord. Nu söker de fler vittnen.

delningar

Klockan 12.42 på söndagen kom larmet om ett misstänkt mord eller dråp vid ett höghus i centrala delarna av Kristianstad. En 25-årig man ringde till polisen som skickade ut en patrull. På platsen fann de en man i 30-årsåldern som låg död.

– Han har avlidit till från synes yttre våld, men vi går inte vidare in på vad det har bestått i. Vi inväntar den rättsmedicinska undersökningen för att se exakt vad som har hänt, säger Robert Loeffel, presstalesman hos polisen.

Området spärrades av och tekniker har varit på plats för att söka efter spår. Kroppen från den avlidna mannen ska ha skickats till Rättsmedicinalverket för en undersökning. Där ska de bland annat ta reda på dödsorsaken.

Först på söndagskvällen blev den avlidna 30-åringen identifierad. Han hade då anmälts försvunnen och en bekant hade försökt att komma i kontakt med honom. Efter det misstänkta mordet har polisen knackat dörr i trapphuset för att få mer information om händelsen. Nu söker de fler uppgifter.

– Vi är väldigt intresserade av att få in uppgifter från personer från uppehållit sig på JH Dahlsgatan under lördagen fram till lunchtid på söndagen. Det var där vi anträffade den avlidna mannen och vi utgår även från att det är den eventuella brottsplatsen, Robert Loeffel.

– Om man har sett någonting som bryter mönstret eller varit mystiskt. Det kan röra sig om en bil eller cykel. Vi är intresserade av vad som helst. Låt oss bedöma om det är intressant eller inte. Har man uppehållit sig där ska man inte tveka att höra av sig till polisen via telefon (114 14).

Den 25-åriga man som larmade polisen blev under söndagen anhållen som skäligen misstänkt för mord. Enligt uppgifter från polisen har han fått en försvarsadvokat och fler förhör har hållits med honom under måndagen. Han sitter fortfarande frihetsberövad.

– Senast på onsdag klockan 12.00 ska jag ta ett beslut ifall han ska begäras häktad eller försättas på fri fot, säger åklagare Christoffer Ramqvist.

Text: Robert Rosén och Henrik Nordell

Relaterade artiklar