Laddar

EXTRA: Första mello-artisterna för Kristianstad är klara

Nu är de första två artisterna klara för Melodifestivalen i Kristianstads Arena.

delningar

I kväll genomfördes den första deltävlingen i Melodifestivalen i Karlstad. Programmet som brukar ses av närmare 3,5 miljoner tittare blev som vanligt en folkfest. John Lundvik och Benjamin Ingrosso gick direkt till final och har nu chansen att tävla i Eurovision Song Contest.

Två av artisterna kommer dock att gå via Andra chansen, där totalt åtta låtar ställs mot varandra i en duell. Det blev Renaida och Sigrid Bernson. De kommer nu att besöka Kristianstad i början av mars. Med dem följer en cirka 400 personer stark produktion.

Efter repetitioner mitt i veckan kommer artisterna att uppträda tre gånger inför publik i Kristianstad. Det första genrepet sker den 2 mars. Dagen efter blir det genrep mitt på dagen och en livesänd melodifestival under kvällen.

Inför kvällens deltävling hade Benjamin Ingrosso och Kampferdrops störst chans att gå direkt till final, enligt flera av bettingsajterna. Listan med alla artister ser du i faktarutan.

FAKTA: Artisterna som tävlade i Karlstad (deltävling 1):

1. Sigrid Bernson ”Patrick Swayze”. (Andra chansen) Låtskrivare: Andrej Kamnik, Josefin Glenmark, Peg Parnevik, Sigrid Bernson.

2. John Lundvik ”My Turn”. (Final) Låtskrivare: Anna-Klara Folin, John Lundvik, Jonas Thander.

3. Renaida ”All The Feels”. (Andra chansen) Låtskrivare: Laurell Barker, Jon Hällgren, Peter Barringer, Lukas Hällgren.

4. Edward Blom ”Livet på en pinne”. Låtskrivare: Edward Blom, Thomas G:son, Stefan Brunzell, Kent Olsson.

5. Kikki Danielsson ”Osby Tennessee”. Låtskrivare: Sulo Karlsson, Kikki Danielsson.

6. Kamferdrops ”Solen lever kvar hos dig”. Låtskrivare: Herbert Trus, Danne Attlerud, Martin Klaman, Kristoffer Tømmerbakke, Erik Smaaland, Kamferdrops.

7. Benjamin Ingrosso ”Dance You Off”. (Final) Låtskrivare: Benjamin Ingrosso, MAG, Louis Schoorl, K Nita

Relaterade artiklar