Laddar

EXTRA: Flera restauranger till salu i centrala Kristianstad

Flera restauranger i centrala Kristianstad är nu till salu. Här är vad som krävs för att ta över och driva dem vidare, enligt en av mäklarna.

delningar

Minst tre restauranger och ett konditori i centrala Kristianstad är nu till salu via olika annonsajter och mäklare. Moonlight Restaurant är en av dessa. I maj förra året tog de nuvarande ägarna över verksamheten. De riktade in sig på att servera fräsch orientalisk buffét samt a la Carte. Sedan en tid tillbaka håller de stängt.

– Vi bor i Malmö och har verksamheten Kristianstad så det blir lite för mycket att pendla för oss. En mycket fin restaurang med ett mycket fint koncept, men omständigheterna blev som sagt inte det vi tänkt oss så det är därför vi säljer, har en av ägarna tidigare sagt till 24kristianstad.

Nu vill de hitta någon som tar över lokalen och bolaget. De har tagit hjälp av HRF Förmedling för att hitta en köpare. Det som ingår i affären är bland annat hela köksinredningen och goodwill.

– Det är en väldigt fin restaurang som är nyrenoverad med 80 sittplatser. Det ligger mycket centralt i Kristianstad. Ett par personer har varit seriöst intresserade. Senast i tisdags hade vi en visning, säger Bengt Stenman, mäklare på HRF Förmedling.

 

 

Trendie Fast Food. Foto: Henrik Nordell

 

En annan känd restaurang till salu är Trendie Fast Food, något som 24kristianstad tidigare har skrivit om. Ägaren vill sälja efter 23 år och låta någon annan ta över.

– Jag har blivit gammal nu. Jag har fyllt 60 år, har ägaren Ronny Nilsson tidigare sagt till 24kristianstad.se som motivering till varför han vill sälja.

I restaurangen finns plats för 130 gäster på ovanvåningen och på uteserveringen kan 56 gäster sitta. Även där är HRF Förmedling mäklare och flera intressenter har redan hört av sig.

Steakhouse No9 (Garvaregården) ska också säljas och en ny annons lades nyligen ut på Blocket. Den blev till salu redan i somras och sedan dess har prislappen sänkts. ”AAA-läge, mitt i City i en historisk känd plats och miljö. Stor charmig uteservering med bar” står det i annonsen.

Motiveringen till försäljningen är att ägaren vill fokusera på sin kärnverksamhet. Restaurangen ingår i samma företagsgrupp som Rosegarden och nu vill de fokusera på det asiatiska köket.

Ytterligare en känd restaurang i centrum har tidigare lagts ut till försäljning. Den annonsen är borta sedan någon vecka tillbaka. Ett dokument från kommunen visade i slutet av januari att alkoholtillståndet sades upp på egen begäran med motiveringen att verksamheten skulle läggas ner. Deras matservering är dock öppen i dag.

Vad krävs för att ta över en restaurang? – Ifall man vill ha alkoholtillstånd behöver man gå en kurs och man behöver vara ekonomisk fläckfri bakåt i tiden. Det gäller annars att ha ett bra koncept och att laga mat med bra kvalitet. Gästerna är mer medvetna om mat och dryck i dag än vad de var för bara 20 år sedan. Köparna kan vara alla från krögare som vill expandera till nya entreprenörer som vill driva en restaurang, säger Bengt Stenman.