Laddar

EXTRA: Enormt intresse för unika huset utanför Kristianstad

Tornhuset utanför Kristianstad är ett av landets mest populära på Hemnet just nu.

delningar

Landets allra mest besökta annons på Hemnet i förra veckan var en bostadsrätt på Strandvägen i Stockholm värd 40 miljoner kronor. Inte långt därefter (plats 4) finns en unik villa i Önnestad utanför Kristianstad. Över 11 000 personer har klickat sig in på annonsen på bara sju dagar.

– Det har varit ett stort intresse och det är ett speciellt hus. Det finns ett stort antal spekulanter när vi nu ska ha visning på fredag. Det är ett unikt hus rent arkitektoniskt, där de bland annat har bytt värmesystem och takbeläggning och ändå lyckats behålla den gamla stilen, säger Magnus Simonsson, mäklare på Fastighetsbyrån.

Villa Olastorp heter tornhuset som ska säljas, beläget endast ett stenkast från stationen i Önnestad. Den 186 kvadratmeter stora tegelvillan byggdes år 1912 och det mest utmärkande från utsidan är tornet vid ena gaveln.

Mycket av den gamla miljön har bevarats. Där finns takstuckatur och en stor kakelugn. En vinkällare har byggts längst ner i huset. Det har också gjorts flera renoveringar med helkaklade badrum och jacuzzi. De nuvarande ägarna har dessutom gjort ett hobbyrum som inrett med ett gym.

– Det är ett välhållet och välrenoverat hus på ett läge som även passar dem som pendlar. Det gör att det finns många typer av spekulanter, säger Magnus Simonsson.

Hur ser du på möjlighet att få huset sålt? – Det kommer inte att vara några problem. Sedan är prissättningen alltid svår när det handlar om så pass ovanliga hus.

Relaterade artiklar