Laddar

EXTRA: En person anhållen misstänkt för mord

"Han hämtades in till förhör tidigare under dagen", säger polisen.

delningar

Strax före klockan ett på söndagseftermiddagen anträffades en död person i en lägenhet i centrala Kristianstad. Dödsorsaken är ännu oklar, men en förundersökningen om mord har inletts.

Den man som slog larm till polisen om den avlidne personen hämtades tidigare under dagen in till förhör. Till en början var han inte brottsmisstänkt, men vid 18-tiden meddelade polisen via sin hemsida att han har anhållits av åklagare, skäligen misstänkt för mord.

Anna Göransson vid polisens ledningscentral i region Syd kan inte gå in på varför mannen har anhållits.

– Jag kan inte gå in på omständigheter som rör vad som har framkommit. Men han hämtades in till förhör tidigare under dagen och har nu anhållits av åklagare, säger hon.

Den avlidne mannens dödsorsak är i nuläget oklar och polisen inväntar resultatet från den tekniska undersökningen.

– Det finns oklarheter och vi är beroende av resultatet från den tekniska undersökningen. Vi har även utfört dörrknackning och förhör, och vi kommer hålla nya förhör under morgondagen med den misstänkte.

Den anhållne mannen kommer att tilldelas en försvarare under kvällen. Åklagaren har tre dagar på sig att avgöra om mannen ska begäras häktad eller inte.

Lägenheten där den avlidne mannen hittades har spärrats av och polisen utför fortfarande en teknisk undersökning i området.

Den avlidne mannen har ännu inte gått att identifiera.

Relaterade artiklar