Laddar

EXTRA: De säljer kaféet efter fem år

Ett av Skånes största kaféer är nu till salu. Nu söker de någon som kan driva det vidare.

delningar

Nyligen lades ett av Skånes största kaféer ut i en annons på Blocket. Det är ägarna av  Café Ramos i Tollarp som ska sälja. Sedan starten år 2013 har kunderna kunnat njuta av allt från fika till frukostbuffé och glass. För bara ett år sedan var det nyinvigning i nya lokaler med hundratals besökare och musikunderhållning.

– Vi vision med kaféet är att det ska vara öppet för alla. Under de senaste åren har vi hittat på många evenemang för folket i byn. Vi har haft vinyl- och musikkvällar, ungdomarna har kommit hit efter skolan och spelat biljard. Många busslaster med gäster kommer förbi och vill se Skånes största kafé, säger kaféägaren Karen Ramos.

Nu söker ägarna någon som kan ta över. De själva har tre företag att driva och tiden räcker inte till att driva kaféet på heltid. De hoppas därför att någon vill köpa få verksamheten att fortsätta leva. Kundunderlaget är bra.

– Kaféet är uppskattat och jag hoppas att någon kan driva det vidare. Det gäller att vara engagerad , att ta tiden med gästerna och vara social. Det krävs att man själv är på kaféet och driver det på heltid för att hålla det vid liv, säger Karen Ramos.

Enligt annonsen så inrymmer lokalerna  konferensrum, en godisavdelning, glass, biljard och spelrum. Så här skriver kaféet på sin facebooksida: ”Nu har det blivit dags för mig att snart överlämna mitt fina cafe, som jag tillsammans med min familj och fin personal byggt upp med mycket jobb och kärlek”.

Fram tills att någon tar över kommer kaféet att ha öppet fredag-söndag samt vid bokningar. Även vid skolavslutningen och på nationaldagen lovar de att ha öppet.

– Vi hoppas att hitta den rätta som vill ta över, säger Karen Ramos.

Relaterade artiklar