Laddar

EXTRA: Därför lägger de ner butiken i centrum

Butiken i Kristianstads centrum kommer att läggas ner. Nu förbereder de för en total utförsäljning.

delningar

Under cirka nio år tid har mamman och dottern Pia och Emelie Kjellkvist drivit butik i centrala Kristianstad. Först på Östra Storgatan med Village och därefter med Rum 28 på Västra Storgatan.

De har inriktat sig på att sälja saker till hemmet, främst inredning, kläder och kontorsmaterial. Förra året var de en av tre nominerade till årets butik på näringslivsgalan Guldjubel. Nu har de beslutat att butiken ska läggas ner. Tanken har funnits sedan i somras.

– Vi har funderat på det ett tag, att göra något annat. Nu har jag tackat ja till ett annat jobb som spa-ansvarig på ett gästgiveri, säger Emelie Kjellkvist.

 

 

Rum 28 i Kristianstad. Foto: Henrik Nordell

Cirka 2,7 miljoner kronor per år har företaget bakom butiken omsatt de senaste åren enligt allabolag.se. För år 2017 finns ingen bokslut ännu, men det var enligt butiksägarna det bästa försäljningsåret hittills.

De har tidigare gjort försök att sälja butiken, men utan att hitta rätt entreprenör som kan driva verksamheten vidare. Nu blir det istället en totalt utförsäljning och tömning av lokalen.

– Vi säljer butiksinredningen och allt annat. Vi vill bli av med så mycket som möjligt. Vi tänkte starta tidigt så att folk som kan hinna dit innan de börjar jobba, säger Emelie Kjellkvist.

Vad har ni fått för respons från kunderna? – Många skriver till oss på Facebook och Instagram och önskar oss lycka till. Själv ser jag fram emot mitt nya jobb. Vi har under åren fått mycket positiv respons, det är en butik som kunderna gillar att gå in i, säger Emelie Kjellkvist.

Exakt hur länge butiken kommer att ha öppet är ännu oklart. Ägarna räknar med att utförsäljningen kan ta någon månad. Till kunderna som köpt presentkort uppmanar de därför att använda värdebevisen innan den sista mars.

Relaterade artiklar