Laddar

EXTRA: CP-skadade Viggo nedtrampad – skulle träffa sina idoler

Viggo, 12 år från Kristianstad skulle möta sina idoler på Jägersro i Malmö. Det slutade med att han blev nedtrampad. "Det blev fullständig kalabalik", säger mamman.

delningar

På torsdagen i förra veckan arrangerades Gentlemannadagen på Jägerso utanför Malmö. Det stora dragplåstret var musikgruppen Samir och Viktor, senast kända från Melodifestivalen. För två av besökarna slutade det tvärt emot vad de hade tänkt sig.

Viggo Jönsson, 12 år från en by norr om Kristianstad åkte ner till evenemanget för att möta sina stora idoler. Efter en lång tids väntan skulle han äntligen få se dem i verkligheten.

Det blev en biltur på nästan två timmar till Malmö från hemmet utanför Kristianstad innan de var framme. Där gick mamma Jennifer Jensen och Viggo fram till scenen för att prata med ordningsvakterna.

Hon förklarade sonens situation och frågade om det fanns speciella platser för personen med funktionsnedsättning.

– Det fanns inga speciella platser för handikappade, men de sa att han kunde sitta vid staketet. Han kan inte stå några längre stunder själv, säger Jennifer Jensen.

Av någon anledning togs säkerhetsstaketet bort, det flyttades flera meter framåt och då blev det kaos. För Viggo slutade det illa.

– Det blev fullständig kalabalik och jag försökte att skrika efter vakterna. Min son blev nedtrampad och var helt förtvivlad. Det krävdes tre man för att knuffa oss ut ur folkmassan, säger Jennifer Jensen.

Jenny skrev om händelsen på Facebook i ett inlägg som snabbt fått spridning och som i skrivande stund har drygt 120 delningar.

– Är det så här det ska gå till när ett handikappat barn försöker integrera sig i samhället, frågar sig Jenny Jensen bland annat i inlägget.

Sonen Viggo lider dessutom av epilepsi och har tidigare inte kunnat gå på konserter. Konserten på Jägersro var därför hans första konsertupplevelse.

– Jag är så arg och ledsen och har tappat hoppet om mänskligheten. Han ville så gärna se Samir och Viktor och så slutade det så här. Han är fruktansvärt ledsen.

Lokaltidningen.se har även dem uppmärksammat händelsen och där beklagar Jägersros vd Kent Öhlander det inträffade.

– Det gör verkligen ont i hjärtat att höra det här. Vi kommer naturligtvis att ta upp det här med vaktbolaget och se om rutinerna kan förbättras, säger Kent Öhlander till tidningen.

Som plåster på såren fick Viggo en signerad keps. Många har reagerat i sociala medier efter händelsen. ”Fy vilket dålig jobb ordningsvakterna gjorde då. Det är deras ansvar att se till ingen blir skadad på dessa evenemang”, skriver en person under Facebookinlägget.

TEXT: Axel Brantemo

Relaterade artiklar