Laddar

EXTRA: Butiksjätten söker medarbetare – ordnar audition

Butiksjätten ska öppna nytt i Kristianstad. Då tar de till ett annorlunda knep för att söka personal.

delningar

I maj månad kommer klädjätten Lager 157 att öppna på handelsområdet Härlöv i Kristianstad. De tar då över Sovas 1 150 kvadratmeter stora lokal. Nu ska där säljas kläder, skor och accessoarer.

För att kunna driva butiken krävs det ett flertal säljare och nu tar Lager 157 till ett annorlunda knep. Det blir en audition nu på torsdag (15.00-18.00). Då kommer representanter från Lager 157 att besöka ett av kaféerna i stan.

– Är man sugen på att bli en i gänget hos oss i vår nya butik så kommer man och besöker mina kollegor på House Of Bagels. Vi bjuder kaffe och gött häng. Vill man söka någon av tjänsterna får man sitta ned med någon av mina kollegor och svara på lite frågor, säger Mattias Wik på Lager 157.

Via hemsidan och sociala medier uppmanar klädjätten de sökande att ta med ett kortare CV samt ett personligt brev med bild. Enligt hemsidan finns det fem deltidstjänster som butikssäljare. Utöver det söker de också tre tjänster med avdelningsansvar. De sistnämnda ska dock sökas på ett mer traditionellt sätt senast i morgon.

Hur kommer det sig att ni arrangerar audition för att rekrytera personal?  – Ett av våra kärnvärden som företag är att ”mötas på riktigt”. Vi har under en längre tid använt oss av auditions som rekryteringsmetod för att man får träffa så många personer på en och samma gång. De sökande får ett ansikte och en känsla för vilka vi är och vi för den som söker. Det ger en mycket mer rättvis bild för båda parter och det blir alltid ett gott resultat.

Vad krävs för att bli säljare hos Lager 157? – Vi vill att du är pigg och glad och gillar att möta människor. Har du erfarenhet från liknande jobb sedan tidigare är det självklar positivt men absolut inget krav. Det viktiga är att du visar att du vill utvecklas tillsammans med oss, säger Mattias Wik.

Det är ännu inte bestämt exakt vilket datum i maj månad som butiken kommer att slå upp portarna i Kristianstad. De finns sedan tidigare på ett 30-tal platser i landet.

Relaterade artiklar