Laddar

EXTRA: Butiken lämnar centrala Kristianstad efter 49 år

Sportringen lämnar centrala Kristianstad efter 49 år. Här är anledningen.

delningar

Redan förra året blev det klart att Sportringen skulle etablera sig på det nya köpcentrat C4 Shopping som öppnar i höst. Beslutet blev då att lägga ner outletbutiken på Härlöv.

Nu meddelar butiken att de även kommer att lägga ner sin citybutik på Östra Boulevarden, mittemot gallerian. På Facebook skriver de att hyran för lokalen är den bidragande orsaken. Så här står det:

”På grund av den stora hyreshöjningen har vi efter 49 år inget annat val än att stänga och flytta vår butik i Kristianstad City”.

I veckan har de även satt upp stora plakat i skyltfönstret med meddelandet om att butiken stänger och att de har totalt utförsäljning.

– Man kan inte ha tre butiker i en stad med Kristianstads storlek. Utan då får man fundera på vilka handelsområden som är viktigast att vara med på. Då är det inte svårt att komma till slutsatsen att Hammar blir ett starkt handelsområde, sade ägaren Ronnie Larsson till 24kristianstad.se när etableringen på C4 Shopping blev aktuell.

 

 

Sportringen flyttar från centrum efter 49 år. Foto: Henrik Nordell

 

Även butiken i Hässleholm har flyttat under våren, där Sportringen har samma ägare. Anledningen var att ICA Kvantum skulle bygga om och behövde lokalerna. Därför hade sportbutiken även en utförsäljning där innan de öppnade nytt på Magasinsgatan.

Sportringen säljer kläder och utrustning inom träning och idrott.

Relaterade artiklar