Laddar

EXTRA: Butiken i centrala Kristianstad försvinner efter 29 år

Butiken i centrala Kristianstad kommer nu att läggas ner. Här är anledningen till beslutet.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Efter 29 år kommer Söderbergs Ur på Östra Storgatan att lämna Kristianstad. Butiken där de säljer klockor och smycken från ett stort antal kända märken, ska nu flytta ihop med verksamheten i Hässleholm. Det som avgjorde var de många rån och stölder som skett genom åren.

–– Det är tråkigt och det var ett vansinnigt svårt beslut att ta, men vi har räknat ut att under de 28 åren vi har haft butiken här har vi råkat ut för 40 stycken brott och det har eskalerat snabbt på sista tiden, säger Benny Söderberg till Kristianstadsbladet.

En utförsäljning är nu på gång i butiken, då lagret ska tömmas. Ännu är det inte bestämt exakt vilket datum de kommer att stänga. Kontraktet med fastighetsägaren löper ytterligare nio månader, men butiken kan flytta betydligt snabbare än så.

– Jag har lokalen fram till i höst, men funderar faktiskt på att slå igen redan nu på lördag, säger Benny Söderberg till Kristianstadsbladet.

24kristianstad.se har sökt ägaren av butiken för en kommentar. Så här skriver Söderbergs Ur på sin facebooksida:

”Var sak har sin tid. Tiden är kommen och vi har beslutat att flytta verksamheten från Kristianstad, men inte längre än till Hässleholm. Vi har haft butiken i Kristianstad sen 1989 och under åren haft många fina kunder. Vi tackar el alla och hoppas att ni kommer och besöker oss i Hässleholm. Hoppas också på att få se många nya kunder.”

 

 

Söderbergs Ur flyttar från Kristianstad. Foto: Henrik Nordell.

 

Relaterade artiklar