Laddar

Ertappades av polisen med flera flera kilo knark

Tre män döms för narkotikabrott och häleri efter att ha ertappats med droger och stulna kläder.

delningar

I dag kom deldomen från Kristianstads tingsrätt efter ett snart två år gammalt fall. En 36-årig man döms  till ett år och fem månader i fängelse för narkotikabrott, medan de två andra männen släpps fria. De har redan varit häktade under några månaders tid.

Det var i mitten av juni år 2016 som polisen gjorde ett ingripande mot de tre männen. Exakt hur det gick till framgår inte av domen, mer än att det har gjorts husrannsakan både i Kristianstad och i Bromölla.

36-åringen ertappades med totalt 4,3 kilo cannabis i sin bostad. Hans förklaring är att narkotikan förvarades åt en annan person. Enligt tingsrätten borde mannen ha förstått att det handlade om organiserad droghandel även om han inte kände till det exakt upplägget.

En annan av männen har förutom ett innehav av narkotika även tagit emot en större mängd stulna kläder från en butik i Båstad. Han påstår att kläderna köptes för 5 000 kronor via Blocket. De var egentligen värda 40 000 kronor och prislapparna satt kvar när polisen hittade dem. Straffvärdet för den gärningen uppgår till tre månaders fängelse.

Den tredje personen, 34 år gammal, är enbart dömd för narkotikabrott. Han ertappades med  587 gram cannabis i sin bostad. Enligt tingsrätten är det bevisat att han förvarade drogerna åt någon annan. Ifall han inte redan hade suttit häktad, hade straffet blivit fyra månaders fängelse.

Relaterade artiklar