Laddar

En drös inbrott anmälda i kommunen

De senaste dagarna har flera inbrott anmälts.

delningar

Under de senaste dagarna har flera inbrott anmälts i Kristianstads kommun. På torsdagen kunde polisen nämligen rapportera att inte mindre än tre stycken bostäder haft inbrott under veckan.

I måndags gjordes upptäckten att ett villainbrott inträffat i Degeberga. Det är dock än så länge oklart om något stulits från bostaden.

– En okänd gärningsperson har krossat en fönsterruta och genomsökt huset, säger Åsa Emanuelsson, pressinformatör vid polisen.

På tisdagskvällen gjordes så ännu en anmälan om ett villainbrott. Någon gång under tisdagen tog sig någon in i en bostad i Tollarp och tillgrep gods.

– En patrull blev skickad efter ett larm om inbrott. Okänd gärningsman har tagit sig in i bostaden genom att plocka bort fönsterrutan till altandörren, säger Åsa Emanuelsson.

Efter inbrottet i Tollarp har polisen säkrat vissa spår. Än så länge har man kunnat konstatera att smycken har stulits men det är oklart om det är mer än så.

Under gårdagen var det så dags igen. På onsdagsförmiddagen upptäcktes det nämligen att ett fritidshus i Degeberga blivit utsatt för ett inbrott.

– När man kommer till fritidshuset märker man hur låset kärvar. Då de kommer in ser de hur det är stor oreda inne i huset.

Initialt saknas det en whiskyflaska men det är oklart om mer har stulits. Man har även rapporterat att dörren till ladugården i Degeberga stod öppen.

Relaterade artiklar