En av landets största samlarmarknader drar igång

Tiotusentals besökare väntas till helgens antik- och samlarmarknad. Just denna bild är från en annan marknad. Foto Bildbyrån

I helgen kommer tusentals personer att befinna sig i Degeberga. En av landets största samlarmarknader tar då plats.

delningar

Antik- och samlarmarknaden i Degeberga är en av Sveriges största marknader i sitt slag. Många kommer långväga ifrån för att träffas och köpa eller sälja antikviteter och samlarföremål. Det är en tradition sedan 1980-talet, dit tiotusentals personer lockas årligen.

I dag (söndag) klockan 08.00 fram till klockan 16.00 kommer marknaden att ha öppet. Det är fri entré, men kommer att vara avgift för parkering. Marknaden arrangeras nu för 37:e omgången.

– Vi har 380 försäljningsplatser och alla är slutsålda. Många behåller sin plats från år till år. Allt är begagnat, här finns allt från glas och porslin till vintagekläder, frimärken, mynt, guld och klockor. Det är ett väldigt brett sortiment, säger marknadsgeneralen Monica Nilsson.

Redan i mitten av veckan började marknaden att byggas upp. Lions club står för hjälpen med parkering, på ett flertal planer i anslutning till marknadsområdet. Utöver det hjälper minst ett 20-tal funktionärer till med ruljansen.

– Vi ser bland annat till att toaletterna är fräscha, att papperskorgarna töms och att det finns sjukvårdspersonal tillgänglig. Under helgen räknar vi med cirka 20 000 besökare. De säger att det brukar vara kö ända från kyrkan, säger Monica Nilsson.

Hur ser förväntningarna ut inför dagen?

– Vi hoppas på ett lagom marknadsväder. Inte för varmt och helst inget något regn. Sedan hoppas vi på att allting flyter på väl, att det blir glada miner och mycket försäljning.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar