Laddar

Egna produkten debuterade: ”Häftig känsla”

Han har tillhört IFK Kristianstad sedan sex års ålder. På fredagen fick Anton Persson debutera i Handbollsligan. ”En jävligt häftig känsla”, säger 19-åringen.

delningar

Sedan guldfirandet i maj har som bekant Jerry Tollbring lämnat IFK Kristianstad. Istället för att hämta in en ersättare utifrån har klubben dock valt att satsa på Viktor Hallén samt lyfta upp den egna produkten Anton Persson. Just 19-årige Persson fick under fredagskvällen göra sin debut i Handbollsligan, när IFK Kristianstad besegrade HIF Karlskrona med 31-22.

– Det var sjukt häftigt att få debutera med A-laget. Det var lite gåshud när man sprang in och sen var det ett plus i kanten att man fick spela med. Sen att man inte fick göra målet, utan att det blev övertramp där, var lite sådär. Men det var en jävligt häftig känsla. Jag är jävligt nöjd. Det var sjukt häftigt, säger vänstersexan efter matchen.

Det var inte heller långtifrån att Anton Persson fick kröna debuten med att bli målskytt. Vid underläge med 2-8 hade nämligen 19-åringen en boll inne, vilken dock dömdes bort på grund av regelfel.

– Det var lite mycket ansats kan man säga. Det blev väl lite stor vinkel, som man inte är van vid kan man säg, säger Anton Persson.

Just Persson själv hann dock inte märka regelbrottet direkt.

– Jag firade och sprang tillbaka. Sen kollade jag på jumbotronen och undrade var målet tog vägen. Sen sa Albin (Lagergren) att det var ett övertramp där. Så det var lite siggigt.

Att den unge talangen, som representerat IFK Kristianstad sedan sex års ålder, skulle få speltid direkt i premiären var dock ingenting han själv hade räknat med.

– Ola (Lindgren) hade sagt att vi skulle gå runt på spelare. Men i dag trodde jag inte att jag skulle få spela. Jag blev jävligt överraskad över att jag fick komma in och spela så pass mycket. Så jag är nöjd med speltiden, det får jag säg.

Hur tycker du att det gick då? – När jag var inne tycker jag att jag gjorde det jag skulle göra. Jag skötte mig. Sen var det lite bakåt jag kunde täppt till kanske, men det får man jobba på.

Hur var det att avklara debuten här inför hemmafansen? – Det var häftigt. Morsan och farsan var här och det var många kompisar som kollade. Så det var verkligen härligt.

Relaterade artiklar