Laddar

Efterfrågade butikerna nobbar C4 Shopping

En stor mängd butiker bekräftar att de inte etablerar sig på C4 Shopping.

delningar

Tidigare i höstas slog City Gross upp portarna på C4 Shopping, i den första etappen av öppningen av det nya handelscentrumet på Hammar. Nästa år kommer shoppingcentret stå klart och en ny etappöppning väntar.

Hittills har man presenterat 40 stycken av de restauranger och butiker som kommer finnas på C4 Shopping. Målsättningen är att det ska finnas 100 verksamheter inne på shoppingcentrumet, och i dagsläget är det alltså många butikers öppning som inte är offentliggjord. I såväl kommentarsfält på 24Kristianstad.se som i enkäter har Kristianstadsbor uttryckt vilka butiker de vill ska etablera sig på C4 Shopping.

En av butikerna många invånare uttryckt en önskan om att få till staden är modebutiken Lager 157. När 24Kristianstad tidigare i höstas var i kontakt med kedjan var de dock förtegna om en eventuell butik i Kristianstad.

”Våra etableringsplaner håller vi alltid för oss själva då vi alltid har massa alternativ uppe på bordet. Jag har alltså inga uppgifter som jag kan delge dig i dagsläget tyvärr”, skrev Lager 157 då.

Inte heller sport- och vildmarksvaruhuset XXL vill uttala sig om framtidsplanerna, även om man bekräftar att man har ögonen på Kristianstad.

”XXL.se kollar alltid efter möjligheter att expandera och Kristianstad kan vara ett av områdena som vi är intresserade utav. Vi kommunicerar nyetableringar via sociala medier samt pressutskick. Vi har däremot ingen information att delge kring detta i nuläget”, skriver företaget.

Bland de många kedjor Kristianstadsborna lyft fram att de vill se i C4 Shopping finns bland annat Intersport, Hobbex, Teknikmagasinet, McDonalds och Systembolaget. Samtliga fem kedjor meddelar dock att de i nuläget inte har några planer på att etablera sig i varuhuset.

”Tyvärr måste jag meddela att vi inte har några framtidsplaner på att etablera oss vid C4 i dagsläget. Vi avvaktar och ser hur C4 utvecklas och tar för sig på marknaden, så får vi utvärdera läget längre fram!”, skriver Teknikmagasinets presskontakt Fredrik Åslund.

I början av september var 24Kristianstad i kontakt med flera kedjor – däribland Odd Molly och Stadium. Medan den förstnämnda utesluter en flytt bekräftar Stadium att de håller dörren öppen.

”Vi kikar ständigt på nya och möjliga etableringar och har givetvis koll på C4. Vi för en dialog men har inget konkret att komma med i nuläget”, skrev man då.

Även Naturkompaniet, Starbucks och Lagerhaus är kedjor många uttryckt en önskan om att se på C4 Shopping. Redan förra hösten deklarerade dock dessa att de inte hade några planer på att öppna upp nya butiker i Kristianstad.

24Kristianstad har de senaste dagarna varit i kontakt med en stor mängd kedjor, där vi ställt frågan ”Har ni några planer på att etablera er på C4 Shopping?”. Så här har de olika företagen svarat:

Hobbex: ”Nej vi har inga planer på att öppna där inom den närmsta tiden.”

Intersport:  ”Det finns inga beslut på det i nuläget.”

McDonalds: ”Nej inga planer på det i dagsläget.”

Systembolaget: ”Systembolaget har inga planer på att öppna något i handelscentrumet C4, i dagsläget.”

Teknikmagasinet: ”Tyvärr måste jag meddela att vi inte har några framtidsplaner på att etablera oss vid C4 i dagsläget. Vi avvaktar och ser hur C4 utvecklas och tar för sig på marknaden, så får vi utvärdera läget längre fram!”

Toys ”R” Us: ”Ja, BR Leksaker öppnar en butik i C4 Shopping”

XXL: ”XXL.se kollar alltid efter möjligheter att expandera och Kristianstad kan vara ett av områdena som vi är intresserade utav. Vi kommunicerar nyetableringar via sociala medier samt pressutskick. Vi har däremot ingen information att delge kring detta i nuläget.”

Fotnot: 24Kristianstad har kontaktat merparten av företagen invånare efterfrågat i kommentarsfält. Från flera kedjor har vi inte fått något svar medan det finns vissa vi inte lyckats nå.

Relaterade artiklar