Laddar

Efter tio månader – nu öppnar Bånken

Nu är det spikat vilket datum som Bånken kommer att ha premiär. Efter tio månader står puben och restaurangen redo att öppna igen.

delningar

För tio månader sedan eldhärjades Bånken i centrala Kristianstad efter vad som misstänks ha varit en anlagd brand. En 35-årig man greps, men förundersökningen lades senare ner. Nu har puben och restaurangen byggts upp på nytt och är redo att öppnas. I helgen kommer det att bli premiär.

– Vi kommer att öppna på fredag och då rullar det på som vanligt. Det kommer att vara en restaurang med a lá carte-meny, en pub med hög klass och nattklubb med livemusik på helgerna (på lördag spelar en DJ). Där kommer också att finnas en uteservering, säger Thimmy Andersson som driver verksamheten tillsammans med sin bror Rickard Andersson.

Efter branden har all inredning, ventilation och elarbete fått rivas bort och en helt ny miljö har byggts upp. Nu har det möblerats med Chesterfieldsoffor i läder och detaljer i koppar och glas.

– Vi har försökt att anpassa inredningen mer efter lokalen. Det ska vara lite mer rustikt New York-stil. Vi har även flyttat på bardiskarna, säger Thimmy Andersson.

Hur känns det nu när ni ska ha nyöppning? – Just nu är vi mest fokuserade på att få alla små detaljer på plats. Men det känns fantastiskt bra att vi kan öppna igen.

Relaterade artiklar