Laddar

Efter succén – Pidde P släpper nu låt med rapkungen

Pidde P släpper en ny låt tillsammans med Dogge Doggelito. - Foto: Henrik Nordell

Pidde P släpper snart en ny låt med en av Sveriges mest kända rappare.

delningar

Pidde P från Kristianstad har gjort stor succé inför fotbolls-VM med låten "Vi ska skicka våra pappor till Moskva". Den har hamnat på topplistorna på Spotify och den officiella videon har över 1,7 miljoner visningar på Youtube.

Nu är det klart att Petter "Pidde P" Hedwall kommer att släppa en ny låt tillsammans med en av Sveriges mest meriterade rap-artister. Det är Dogge Doggelito som gör ett gästspel då låten "När texten är på spanska börjar alla dansa" släpps den 20 juli.

Rapparen har deltagit i Melodifestivalen, men är kanske mest känd som tidigare frontfigur i The Latin Kings. Gruppen har tidigare blivit invald i Swedish Hall of Fame. I Pidde P:s nya låt blir det mer hiphop på svenska.

– Jag kände att jag ville ha lite latinokänsla i låten och då dök Dogges namn upp i huvudet. Jag tycker att det blev en jättebra låt, man blir glad av att höra den. Både jag och Dogge är spända över att få släppa den, säger Petter Hedwall.

Första gången låten kommer att spelas officiellt blir på Åhus Beach Live den 16 juli. Han är en av artisterna som uppträder där tillsammans med bland andra Markoolio och Jessica Andersson.

Fotnot: Dogge Doggelito släppte på måndagen låten "Ge Rasismen Rött kort" med inspiration från hur fotbollslandslaget stod upp mot rasism. Där medverkar Peter Elmberg.

Relaterade artiklar