Laddar

Efter skrällsegern: ”Ser väldigt bra ut”

Chanserna till avancemang ser ljusa ut – efter IFK Kristianstads skrällseger.

delningar

IFK Kristianstad besegrade Pick Szeged med 33-32 och har helt plötsligt satt sig i en väldigt gynnsam position inför fortsättningen. När fem omgångar återstår i Champions League har IFK Kristianstad sex poäng medan konkurrenterna om den sista åttondelsfinalsplatsen – Wisla Plock och HC Zagreb – har två poäng vardera.

– Väldigt viktigt. Vi är fyra poäng före de andra två nu, så det är väldigt viktigt. Speciellt när man har Zagreb borta också. Det är en väldigt tuff match. Hade vi haft fyra hade vi behövt vinna den eller spela lika för att gå vidare, men det kanske vi inte behöver nu, säger Albin Lagergren efter skrällsegern mot Pick Szeged.

Inte heller matchvinnaren Gunnar Steinn Jonsson hymlade med att söndagens seger kan komma att bära långt för IFK Kristianstad.

– Nu ser det väldigt bra ut i gruppen. Så det gäller att vi fortsätter. Det har varit väldigt bra nivå på vårt spel de tre senaste matcherna. Sen vet jag inte om vi behöver nån poäng till här, men det ser väldigt bra ut nu. Jag tror det var en av de tre största segrarna IFK gjort i Champions League, summerar islänningen.

För att avancemanget ska bli verklighet menar tränaren Ola Lindgren dock att ytterligare poäng lär krävas av IFK Kristianstad.

– Jag tycker det är så pass långt kvar än, och det kommer säkert krävas mer poäng nånstans. Men det visar att om man har den här typen av spel och målvaktsspelet med sig så kan man röra många motståndare. Men vi har ju några tuffa mather borta här nu, säger tränaren.

I de fem återstående matcherna har IFK Kristianstad bortamöten med HC Vardar, Rhein-Neckar Löwen och HC Zagreb medan Nantes och Barcelona är de återstående hemmamatcherna.

– Det är inte så att man kan räkna in poäng nånstans. Det kommer krävas lite extra av oss om vi ska ha poäng och jag tror det kommer krävas minst två poäng till för att man ska gå vidare, avslutar Ola Lindgren.

Innan årsskiftet återstår en Champions League-match för IFK Kristianstads del, då gruppledarna HC Vardar väntar kommande lördag.

Återstående spelschema i Champions League: IFK KRISTIANSTAD: 2/12: HC Vardar (B) 10/2: HBC Nantes (H) 18/2: Rhein-Neckar Löwen (B) 24/2: FC Barcelona (H) xx/x: HC Zagreb (B)

HC ZAGREB: 29/11: Rhein-Neckar Löwen (H) 10/2: Wisla Plock (B) xx/x: HBC Nantes (H) 24/2: Pick Szeged (B) xx/x: IFK Kristianstad (H)

WISLA PLOCK: 2/12: Pick Szeged (B) 10/2: HC Zagreb (H) 17/2: FC Barcelona (B) 25/2: Rhein-Neckar Löwen (H) xx/x: HC Vardar (B)

Relaterade artiklar