Laddar

Efter sjukdomsepidemin – seriefinal väntar

Mats Lusth summerar de två första tredjedelarna av Allettan, berättar om förlusten i Stockholm och sjukdomarna som härjat i laget. ”Vi fick ställa in träningen en dag, för vi var under tio personer”, säger tränaren inför kvällens seriefinal.

delningar

Kristianstads IK har hunnit med tolv omgångar av Allettan. Med det är två tredjedelar av serien avverkad. Precis som många väntat återfinns KIK också i toppen. Närmare bestämt två poäng bakom Huddinge och en bakom Vimmerby – vilka båda har en match mer spelad.

– De två första tredjedelarna är jag nöjd med. Allting förutom Visby då, det blev en plump som vi gick på där. Så jag hoppas vi har gjort den plumpen. Annars tycker jag vi har spelat bra, säger Mats Lusth, när 24Kristianstad möter upp KIK-tränaren på kontoret efter fredagsträningen.

Förutom plumpen mot Visby/Roma har KIK förlorat mot Kallinge/Ronneby och Huddinge. Medan poängfördelningen i Kallinge-matcherna var rättvis enligt Lusth, grämer han sig över förlusten mot dagens motstånd Huddinge.

– Men efter det är jag framförallt nöjd med att vi släppt väldigt få chanser mot oss. I det stora hela har vi varit kompakta, täta och sen har vi gjort mål. Förutom plumpen mot Visby har vi släppt in lite mål, då rasslade det till med sex stycken och det är nästan vad vi har släppt in på hela tiden. Men det är bara att lägga det åt sidan. Vi har gått igenom den matchen.

Just 1-6-decablet mot Visby/Roma förra helgen är tränaren inte särskilt sugen på att prata mer om. Då han menar att han och spelarna nu blickar framåt.

– Det går att hitta ursäkter på allting. Men det är inte lönt att diskutera. Utan vi har som sagt lämnat den bakom oss. Vi har gått igenom vad som hände.

Om vi tittar framåt istället. Två toppmöten här närmast. Hur ska det bli med de här matcherna? – Det är det här som är roligt. Det är ju två seriefinaler på raken här. Ska vi vinna serien måste vi ju vinna våra hemmamatcher, så det är Huddinge som ligger närmast då. Där har vi ju lite revansch att hämta, tycker vi själva. Tycker vi borde haft minst en poäng med oss från Stockholm när vi var där. Så det känns väldigt spännande och roligt. Sen får vi ta Vimmerby sen efter Huddinge-matchen.

Vad var det som gjorde att ni gick poänglösa från Huddinge? Ni hade ändå 2-1 i tredje perioden. – Det var lite för naivt att släppa in dem tycker jag. Vi har matchen och då måste man spela på större marginaler. Det måste man lära sig och det är kanske det som skiljer mot större serier – att man kan spela på en ettmålsledning, ha tålamod och vara nöjd med det. Det var väl det som lyste igenom och de fick vända lite onödigt där.

Att Kristianstads IK varit spellediga i en veckas tid kom lägligt. Det är nämligen en vecka som kantats av sjukdomar, i den redan skadefyllda truppen.

– De är väl tillbaks nu, alla som varit sjuka. Den sista kom tillbaka i går, säger Mats Lusth och berättar vilka som varit drabbade:

– Det är väl i stort sett allihopa. Vi fick ställa in träningen en dag, för vi var under tio personer tillgängliga. I onsdags tränade vi med 10 stycken, i går (läs torsdag) med 15 och i dag (läs fredag) är vi 17.

Är det nån influensa som gått? – Jag har ingen aning. Det är nåt jävla skit som rullat runt i laget sen vi åkte till Hudiksvall. Den Norrlandsturnén kom det. Sen är det några som fått en andra sväng av det. Så vi hoppas vi har rensat ut skiten nu i alla fall.

Kristianstads IK – Huddinge IK När: 19:00 Var: Kristianstads Ishall Läget i laget: Amil Krupic, Elias Edström, Joakim Strandberg, Jonas Halvarsson, Roger Ohlsson och Sonny Karlsson är alla fortsatt på skadelistan. Nyinlånade David Suvanto debuterar i KIK-tröjan.

Relaterade artiklar