Laddar

Efter rånvågen i Kristianstad – gärningsmännen är omhäktade

Fyra män har åkt fast misstänkta för flera av de rån som drabbade Kristianstad i september månad. På fredagen begärdes de omhäktade.

delningar

Det var under första halvan av september månad som ett flertal verksamheter i Kristianstad drabbades av rån. Gärningsmännen kom maskerade och oftast beväpnade med någon typ av tillhygge. De tvingade sig till kontanter och tobak genom att hota personalen.

För två veckor blev tre personer häktade. Två 19-åringar och en 22-årig man. Två av dem misstänks för rånet mot Hesslegatans Kök & Bar, mot Sturebröd och mot Ica Nära i Färlöv.

Genombrottet kom efter vad polisen kallar för ”ett gediget arbete”. De hade då förhört ett stort antal personer och gjort tekniska undersökningar av bland annat övervakningskameror.

Ytterligare en man har häktats för bara några dagar sedan. Det är en 20-åring som misstänks ha varit med vid rånet mot Ica-butiken, mot Hesslebaren och Sturebröd. Samtliga sitter inspärrade i väntan på polisens utredning.

På fredagen var sista dagen för åklagaren att antingen väcka åtal eller omhäkta gärningsmännen. Förhandlingen startade under förmiddagen och i skrivande stund har en av 19-åringarna omhäktats. Åtalet mot honom ska väckas senaste den 25 oktober. De andra tre valde att frivilligt stanna kvar i häkte i väntan på åtal.

För rånen mot OKQ8-macken och mot hotell Kong Christian finns det fortfarande inga misstänkta.

Relaterade artiklar