Laddar

Efter missen: ”Vad har jag ställt till med?”

Oron hann skölja över Valter Chrintz. ”Efter att jag missat straffen tänkte man ”vad har jag ställt till med?”, säger 17-åringen.

delningar

IFK Kristianstad gjorde jobbet när Hammarby IF gästade Kristianstad Arena. Efter en högdramatisk upplösning kunde hemmalaget till slut avgå med en 27-25-seger.

En av de mer framträdande spelarna i matchen var Valter Chrintz, 17, som stod för åtta mål.

– Det kändes bra faktiskt. Jag fick spela en del och när jag verkligen fick läget fick jag för hundra. Sen missade jag två straffar också. Men det gör man alltid. Så är det ibland, säger Chrintz.

Den andra straffmissen kom i ett tufft läge. En minut återstod på klockan och IFK Kristianstad befann sig i en 26-24-ledning. Men Chrintz missade, Hammarby kontrade och helt plötsligt stod det 26-25 när matchen gick in på sista halvminuten.

– Jag kände mig väl inte så nervös när jag skulle lägga straffen. Men efter att jag missat straffen tänkte man ”vad har jag ställt till med?”. Men sen fick (Anton) Persson in målet där. Kul för honom. Och han räddade ju mig lite där, så det var roligt.

Efter matchen lyfte IFK-tränaren fram Valter Chrintz som en av planens bästa spelare.

– Chrintz har växt in i kostymen på ett bra sätt, sa Ola Lindgren på presskonferensen.

Någonting som Åhuspågen instämmer i:

– Det känns bra. Grabbarna tar hand om mig och för varje dag jag tränar med dem och är med dem kommer jag närmare alla grabbar. Jag känner mig mer som en i gänget. Sen hjälper de mig också såklart. (Richard) Kappelin kommer alltid och snackar och hjälper till och så vidare. Det är alltid lika roligt. Så det känns bra faktiskt.

Och det här nya smeknamnet: ”IFK:s nye prins”. Någon kommentar på det? – Jag har inte hört det förrän nu när de sa det. Men det kan vi köra på. Det är väl inget fel på det?, skrattar 17-åringen.

Relaterade artiklar