Laddar

Efter målsuccén – Lagergren hyllar lagkamraten

Albin Lagergren ville inte framhålla sig själv – utan hyllade lagkompisen.

delningar

När IFK Kristianstad skrällde och skrämde bort Pick Szeged-spöket hade Albin Lagergren, 25, stor show. Högernian landade till slut på hela tolv mål – varav åtta stycken kom under den första halvleken.

– Första halvlek tycker jag är helt okej. Sen blir man trött där i andra halvlek och gör mycket enkla misstag, tycker jag, som man bör ta bort egentligen, säger Albin Lagergren efter segern.

Istället för att framhålla sig själv valde Albin Lagergren att hylla Richard Kappelin, 33, efter Champions League-vinsten.

– Vi gör en väldigt bra första halvlek, där Kappelin är hur bra som helst hela halvleken tycker jag. Sen får vi de lätta kontringsmålen. I hela matchen tycker jag vi har rätt tufft uppställt spel. Men det är kontringarna som räddar oss och Kappelin gör några viktiga räddningar.

En som däremot inte hymlade med Lagergrens betydelse var matchvinnaren Gunnar Steinn Jonsson, 30.

– Albin Lagergren är helt fantastisk, han gör mycket, säger islänningen.

Trots målsuccén menar högernian att den egna insatsen mot Pick Szeged inte sticker ut. Då han inte håller söndagsmötet som sin främsta match.

– Jämnare matcher har jag la gjort, skulle jag säga. Jag har kanske inte gjort lika mycket mål, men jag har spelat de andra till bättre lägen. Inte gjort så många enkla, tekniska fel och spelat bra försvar. Där är några matcher jag tycker att jag gjort lika bra. Även om jag inte gjort lika mycket mål har jag satt de andra i lägen, vilket också är viktigt.

I mötet med Pick Szeged vann IFK Kristianstad till slut med 33-32, efter att matchen utvecklats till en riktig rysare.

Relaterade artiklar