Efter konkurshotet: "Finns stort intresse att hjälpa"

Foto: Faksimil från tingsrättens handling samt arkivbild.

Om en månad kan Kristianstad IK försättas i konkurs. Nu arbetar klubben på att få in mer pengar.

delningar

Den ideella föreningen Kristianstad IK har under en längre tid haft det svårt ekonomiskt. Redan under sommaren hade de hundratusentals kronor i skuld hos Kronofogden. Det var arbetsgivaravgift och skatt för spelarna. Sedan dess har klubben försökt att förbättra sin ekonomiska situation.

På tisdagen begärdes KIK i konkurs. Skatteverket skickade in en konkursansökan till tingsrätten i Kristianstad. Bakgrunden är att klubben är skyldig staten totalt 1,3 miljoner kronor.

Det är 807 000 kronor som ska betalas till Kronofogden och 552 000 kronor som ska betalas till Skatteverket. Myndigheten har sagt nej till en avbetalningsplan. I styrelsen finns ändå hopp om att kunna rädda KIK.

– Vi har en månad på oss innan de kallar till förhandling i tingsrätten. Men vi märker att det är ett väldigt stort intresse och vi har redan nu fått in ungefär hälften av pengarna. KIK gör en väldigt stor samhällsnytta med träning för barnen och med vårt representationslag, säger Christian Falk, ordförande för Kristianstad IK.

Enligt handlingarna från tingsrätten så saknar klubben tillräckligt med tillgångar för att betala hela skulden. Skatteverket har begärt ut uppgifter både från banken och från bilregistret. En slipmaskin och 20 hockeyklubbor har sedan tidigare blivit utmätta.

Mer pengar är dock på väg in i kassan enligt KIK. På tisdagen berättade de via hemsidan att bygdens företag har ställt upp med över 600 000 kronor. Samtidigt har arbetet med att söka sponsorer blivit allt mer intensivt.

Klubben har bland annat startat upp "25-tusenklubben", där företag som ger stöd till KIK bland annat får marknadsföring och en VIP-sammankomst i utbyte.

"Vår förhoppning är att staden är med och vill hjälpa oss att driva klubben framåt så att vi kan fortsätta ta hand om alla våra ungdomar", skriver de på hemsidan.

Kommer konkursansökan att påverka klubbens verksamhet?

– Vi har redan skurit ner på kostnader en hel del. Men vi vill inte att detta ska påverka vår ordinarie verksamhet, säger Christian Falk.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar