Laddar

Efter konkursen – nu får entreprenören en saftig räkning

Förra året gick bolaget i konkurs. Nu får firmatecknare en saftig räkning efter ett beslut i Förvaltningsrätten.

delningar

År 2010 registrerades företaget i centrala Kristianstad, som bland annat skulle syssla med massage och friskvård. Det skulle dock visa sig gå ekonomiskt dåligt. Under det första året visade bolaget ett minusresultat. De kommande två åren gick bolaget med ett fåtal tusenlappar i vinst.

Under förra året gick företaget i konkurs. Då hade de en skatteskuld som var obetald. Enligt förvaltningsrätten har bolaget ”underlåtit att i rätt tid och med rätt belopp redovisa och betala sina skatter och avgifter”. En granskning visar också att företagets ägare har redovisat felaktig moms och har gjort för stora avdrag på momsen.

Nu kommer nästa smäll för den person som varit firmatecknare och ägt samtliga aktier i företaget. Enligt ett nytt beslut från förvaltningsrätten ska han betala cirka 107 000 kronor till staten i skatt och avgifter.

Enligt förvaltningsrätten har företagsägaren varit ”grovt oaktsam” då han haft pengar till att betala skatt, men inte har gjort det. Han uppges också ”uppsåtligen” ha lämnat felaktiga uppgifter i sin deklaration.

Relaterade artiklar