Laddar

Efter förlusten – KIK ute efter revansch

Bara två dagar efter senaste matchen får Kristianstads IK möjlighet att studsa tillbaka. "Vi måste in och ta kampen”, säger Mats Lusth.

delningar

Så sent som i onsdags inkasserade Kristianstads IK säsongens andra förlust, då Tranås AIF segrade i Kristianstads Ishall. KIK får dock en snabb chans till revansch – då man beger sig till Halland och ett möte med Halmstad HF under fredagskvällen.

– Det känns bra. Direkt på det igen efter en lite sämre match i onsdags. Upp och visa vad vi kan, säger KIK-tränaren Mats Lusth.

Efter den bleka insatsen mot Tranås haglade ord som ”lojt”, ”viljelöst” och ”dålig inställning” från KIK-lägret. För att undvika en ny förlust menar Mats Lusth att det nu gäller för spelarna att ta kampen med motståndarna.

– Vi pratade om det och det håller inte, för då förlorar du. Utan vi måste in och ta kampen nu. Det är så du vinner i hockey i dag. Det är en kampsport. Att du vinner en mot en-duellerna, sargduellerna och går in med högst fart.

Till kvällens match är samtliga spelare tillgängliga i Kristianstads IK, något som innebär att Roger Ohlsson och Sonny Karlsson med stor sannolikhet får begå säsongsdebut.

Relaterade artiklar