Laddar

Efter flaggbråket – nu ska den skånska flaggan bli officiell

Får många är den skånska flaggan en självklarhet. Men först nu kan det komma att bli officiell efter ett förslag från regionstyrelsens ordförande.

delningar

Den skånska flaggan är Sveriges äldsta och mest använda regionala flagga. Trots det har den aldrig blivit officiell flagga för Skåne. Men nu ska det bli ändring på det.

Regionstyrelsens ordförande Henrik Fritzon har nu meddelat att han föreslår att regionfullmäktige ska besluta om att den skånska flaggan ska bli officiell.

– Den gulröda skånska flaggan är väl förankrad, välkänd i Skåne och populär bland skåningar. Det är hög tid att den får officiell status, säger Henrik Fritzon (S), regionstyrelsens ordförande.

Under våren och sommaren har det varit står debatt i Skåne om man ska få ha den skånska flaggan bredvid den svenska utanför kommunhusen. Fritzon föreslår nu att man ska skapa gemensamma föreskrifter för flaggningen och hur den officiella flaggan ska förhållas till den europeiska och svenska flaggan.

– Innan dessa föreskrifter fastställs ska de skånska kommunerna och andra intressenter höras, säger Henrik Fritzon (S), regionstyrelsens ordförande.

 

Relaterade artiklar