Efter dödsolyckan – trafikverket utreder händelsen

Foto: Larm-Soderhamn, Roland Magnusson, Mostphotos.

Arbetet med att få vägen i ordning igen är igång.

delningar

Efter midnatt natten till tisdagen skedde en allvarlig olycka på E22 mellan Fjälkinge och Bromölla, då en lastbil hamnade på sidan tvärt över vägen. En personbil som körde på vägen några minuter senare såg inte lastbilen, och körde in i den. Det ledde till att föraren, en man i 60-årsåldern, omkom.

Just nu pågår arbetet med att städa upp efter olyckan. Prognosen var från början 10.00 på tisdagen, men den har nu skjutits fram till 16.00. Tills vidare hänvisas trafik till att följa de orangea skyltarna.

– Det visade sig att bli lite svårare än vi hade beräknat. Vi upptäckte att det var skador på asfalten, delar av mitträcket var borta, och det var slaktavfall på vägen. Det är besvärligt, säger Thomas Jansson, informatör på trafikverket.

Enligt lastbilschauffören hade han väjt för ett vildsvin, vilket orsakade olyckan. I nuläget finns enligt trafikverket viltstängsel på ena sidan av vägen.

– Vi kan inte säga om det kommer att förändras. Vi gör alltid utredningar efter olyckor, och skulle sträckan bedömas som farlig så tittar vi på det då, säger han.

Thomas menar att viltstängsel inte alltid är det bästa för att förebygga viltolyckor, även om det skulle visa sig att området är i behov av förebyggande arbete.

– Vi jobbar med många saker som till exempel Ekodukter, där vilt kan passera. Viltstängsel är bra ibland men inte alltid. Om det är många olyckor där kan jag inte svara på just nu, säger Thomas Jansson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar