Laddar

Edgrens cupsuccé fortsätter – mål igen

I den andra, tredje och fjärde omgången av Svenska Cupen har det sett likadant ut. Kristianstads DFF har vunnit – och Amanda Edgren har hamnat i målprotokollet. ”Man kan nästan garantera ett mål från henne i cupen”, säger tränaren Elísabet Gunnarsdóttir om Edgrens cupfacit.

delningar

På 22 allsvenska matcher förra säsongen noterades Amanda Edgren, 23, för noll mål. I Svenska Cupen har hon däremot haft enklare för att hitta nätet. Mot Hammenhögs IF i den andra omgången blev det två mål, mot IFK Kalmar i den tredje blev det ett och när Kungsbacka DFF i dag slogs tillbaka i cupens fjärde omgång blev det återigen ett mål från Amanda Edgren.

– Man kan nästan garantera ett mål från henne i cupen. Hon spelade väldigt bra i dag. Hon gjorde egentligen allt innan Alices mål också. Det var en soloprestation från Amanda där och hon var nära att göra mål där. Men på returen gjorde Alice mål, säger KDFF-tränaren Elísabet Gunnarsdóttir.

Tränaren tror även att Edgren återigen kommer börja göra mål även i allsvenskan.

– Jag är rätt övertygad om att hon kommer sätta något mål den här säsongen. Det är på tiden.

Amanda Edgren bokfördes för 2-0-målet i den 42:a minuten – blott en minut efter att Tine Schryvers gett Kristianstads DFF ledningen. I den andra halvleken kunde sedan Alice Nilsson spika slutresultatet till 3-0.

– Jag är givetvis väldigt nöjd med 3-0. Men det gick lite trögt i början. Kungsbacka var riktigt bra första 40. De pressade högt och det var svårt att knäcka dem. Sen gjorde vi två väldiga snabba mål inom 30 sekunder. Det var skönt att gå in i pausen med 2-0. Sen gör vi ett ganska tidigt mål i andra halvlek, då kändes det som en säker seger. Så det var skönt.

Segern innebär att Kristianstads DFF är vidare till kvartsfinal i Svenska Cupen.

Kungsbacka DFF 0-3 Kristianstads DFF Målen: 0-1 Tine Schryvers (41), 0-2 Amanda Edgren (42) och 0-3 Alice Nilsson (68).

Relaterade artiklar