Laddar

Duellanterna hyllar Kristianstad: ”Älskar det”

Såväl Olivia Eliasson som Renaida har hunnit charmas av Kristianstad. ”Jag älskar det”, säger Renaida om intrycket hon fått av staden.

delningar

Lördagens enda helkvinnliga duell står mellan Olivia Eliasson, 21, och Renaida, 20. När Andra Chansen tar plats i Kristianstad Arena gör de nämligen upp i kvällens andra duell.

– Det är superkul och få göra allting igen. Det är jätteroligt, säger Olivia Eliasson.

För Olivia Eliassons del är det inte första framträdandet i Kristianstad. Under sommarturnén ”Big Fan of Summer” 2014 uppträdde hon bland annat med Anton Ewald och Wictoria Johansson i staden.

– Jag har varit här en gång innan men det var ganska länge sen och en väldigt kort vistelse. Men jag tycker det är en jättefin stad. Det är supermysigt. Det påminner väldigt mycket om Alingsås, där jag kommer ifrån, så det är skönt. Då känner man sig hemma, säger 21-åringen.

Är det något speciellt du syftar på där? – Det är kullerstensgator, mysiga byggnader och så där. Det är väldigt fint och mysigt.

Medan Olivia är bekant med Kristianstad sedan tidigare har Renaida aldrig besökt staden tidigare.

– Nej, jag har inte det. Men jag har två kompisar som bor här, säger Renaida, och syftar bland annat på en annan före detta Idol-deltagare i Cameron Jai.

Vad är ditt intryck av Kristianstad så här långt? – Jag älskar det. Det är ju oranget. Orange färg. Och jag har orange färg. Så jag blir helt ”ahh”, skrattar hon och lägger till:

– Det är skitkul. Jag älskar det.

Sångerskornas starka intryck av Kristianstad beror inte bara på färgtemat och arkitekturen. Utan Olivia Eliasson har även hunnit med en sväng ner till kaféet Darins – och ätit mellobakelsen med sin bild på.

– Det var faktiskt mitt management som fick reda på det här med bakelserna

Och då var du tvungen att springa ner och köpa? – Det är väl klart. Man måste testa. De var jättegoda, säger hon glatt.

I lördagens duell uppträder Renaida med ”All the feels” medan Olivia Eliasson ställer upp med ”Never learn”. Vinnaren i duellen är klar för finalen i Friends Arena den 10 mars.

Så blir duellerna i Andra Chansen: 1. Margaret med låten ”In my cabana” ställs mot Moncho med låten ”Cuba libre”. 2. Renaida med låten ”All the feels” ställs mot Olivia Eliasson med låten ”Never learn”. 3. Felix Sandman med låten ”Every single day” ställs mot Mimi Werner med låten ”Songburning”. 4. Sigrid Bernson med låten ”Patrick Swayze” ställs mot Mendez med låten ”Everyday”.

Relaterade artiklar