Laddar

Dubbelt Åhus i truppen till Sverigecupen

Två Åhus-spelare är uttagna till turneringen. ”Fantastiskt roligt”, säger tränaren.

delningar

Om en knapp månad är det dags för Sverigecupen – distriktsturneringen för landets 15-åringar – och Skånes flicklag har nu släppts. Sedan förra året åker Skåne upp med två lag och i årets Skåne Gul återfinns två spelare från Åhus Handboll. Nämligen vänstersexan Ella Andersson och högersexan Alicia Nilsson.

– Åhus har alltid varit en klubb som får fram talanger. Det finns oerhört mycket talanger både på flick- och pojksidan. Fantastiskt roligt att vi lyckas få med två stycken här nu. Åhus får med två tjejer och tre killar till Sverigecupen, där de bästa i den kullen samlas. Hård träning lönar sig, säger Victor Niléhn, tränare i Åhus Handboll F02.

Att de bägge tjejerna får chansen att mäta med sig landets bästa tror Victor Niléhn kan komma att sporra såväl Ella och Alicia som övriga i laget att träna hårdare. Just inställningen till handbollen lyfter tränaren fram som en av de stora styrkorna hos Ella Andersson och Alicia Nilsson.

– Båda två är riktiga, riktiga vinnarskallar. De har en djävlusk inställning till handbollen och går alltid in med inställningen att göra sitt absolut bästa i alla lägen. Det är två väldigt duktiga handbollsspelare som har mycket, mycket boll i sig och stor råpotential att bli riktigt bra.

I Skåne Gul finns även två spelare från Vinslövs HK, i form av Johanna Gunnarsson och Tilda Wellander. Det andra skånska laget, Skåne Röd, har en lokal representant i IFK Kristianstad-talangen Selma Jönsson.

Sedan tidigare har årets pojktrupp släppts – i den ursprungliga truppen hade IFK Kristianstad med fem spelare, Åhus Handboll två stycken och Vinslövs HK en spelare. För Åhus del har Alexander Åstedt sedan dess tillkommit i truppen.

Tränaren beskriver spelarna: Ella Andersson – V6 ”En väldigt snabb kantspelare. Bra i kontringsspel och väldigt duktig i försvarsspel. Spelintelligent bakåt och bra i läget, när hon väl får chansen drar hon ofta dit den. Men framförallt är hon väldigt, väldigt snabbt. I kontringsspelet är hon extremt, extremt duktig.”

Alicia Nilsson – H6 ”Bra både som högernia och högersexa. Hon har en bra stegsättning och utmanar försvarare där. Även hon är bra i läget. Sen att hon kan gå som både högernia och högersexa gör henne väldigt användbar. Hon är unik, då hon är lika bra som båda tycker jag. Sen har hon bra skott både som ytternia och högersex.”