Laddar

Drogpåverkad chaufför åker i fängelse

Lastbilschauffören körde narkotikapåverkad.

delningar

En man i 35-årsåldern stoppades i mars 2017 på Snapphanevägen i Kristianstad. Han framförde då en lastbil efter att ha brukat ett flertal olika droger. Mannen saknade även behörighet att köra lastbilen och hade drygt 60 tabletter av diverse narkotika samt 1,32 gram amfetamin på sig.

Förutom det har mannen även stoppats vid ett flertal ytterligare tillfällen i Hässleholm och Kristianstad, under perioden mars-september 2017. Han har då kört personbil eller lastbil trots att han saknar behörighet, innehaft narkotika och haft knivar och knogjärn på allmän plats.

Fallet har nu tagits upp i Kristianstads tingsrätt som dömer mannen för följande brott: sex fall av grov olovlig körning, fyra fall av ringa narkotikabrott, två fall av brott mot knivlagen samt en rattfylla.

Då mannen vid två tillfällen 2017 dömts till fängelse för likartade brott menar Kristianstads tingsrätt att det inte finns någon annan möjlighet än att döma honom till fängelse igen. Längden på fängelsestraffet har bestämts till 1 månad och 14 dagar.

Relaterade artiklar