Laddar

Dramatisk upplösning när IFK utökade hemmasviten

En knapp seger gör att IFK Kristianstads hemmasvit lever vidare. ”Vi pratade lite innan om att denna matchen skulle vinnas med ett mål”, säger Ola Lindgren.

delningar

Till skillnad från i de senaste matcherna öppnade IFK Kristianstad starkt mot Hammarby IF. 13 minuter in på matchen befann sig IFK Kristianstad i en 6-1-ledning, sedan Valter Chrintz, 17, stått för fyra mål och Leo Larsson, 27, gjort sex räddningar. Den fem mål stora ledningen var sedan intakt i halvtid, då IFK ledde med 14-9.

Femmålsledningen krympte dock snabbt i den andra halvleken och strax efter att klockan passerat 33 minuter var Hammarby bara två mål bak (15-13). Då valde Ola Lindgren att ta time-out. Effekten uteblev dock och istället kunde Hammarby krypa upp ett mål bakom (18-17) innan IFK Kristianstad återtog taktpinnen.

– De får lite kontringar och lite målvaktsräddningar. Det är inte så att vi spelar så mycket sämre, sammanfattar Ola Lindgren IFK-tappen under matchen.

Trots att IFK seglade ifrån till en sexmålsledning (25-19) lyckades Hammarby åter äta sig in i matchen. När klockan tickade upp på 58 minuter skiljde det så än en gång bara två mål lagen emellan, med IFK i en 26-24-ledning och en man mindre på banan.

– Vi gör 24-18 och ska stänga matchen, så det är klart att det känns lite onödigt. Men samtidigt är jag nöjd, då vi har roterat, haft mycket spelare på banan och några på skadelistan, säger Ola Lindgren.

Efter en straffmiss ifrån IFK-lägret kunde också Nils Pettersson stänka in 26-25-reduceringen när klockan stod på 59:16. Med bara sekunder kvar och stor oro på läkaren fick så Anton Persson, 19, bollen på vänsterkanten och punkterade matchen med sitt 27-25-mål.

– När det är så jämnt i slutet kan vi ha lite flyt och få en pinne. Det hade kanske inte varit rättvist i så fall men det spelar ingen roll för min del, säger Hammarby-tränaren Kalle Matsson.

Ola Lindgren:

– Vi pratade lite innan om att denna matchen skulle vinnas med ett mål. Vi vann den med två, så att vi får vara nöjda med det.

Vad sa du då när du tog time-out:en med 25 sekunder kvar och ni ledde med ett mål? – Håll bollen, säger Lindgren skämtsamt. Nej men att försöka ta lite frikast på vägen och inte bjuda på nåt. Vi tar ju ett kantläge när det är tio kvar och det kan ju kosta en del om man inte sätter den.

Segern innebär att IFK Kristianstad nu har 59 raka hemmasegrar mot svenskt motstånd.

Handbollsligan IFK Kristianstad 27-25 Hammarby IF (14-9) Mål: Stig-Tore Moen Nilsen (9), Valter Chrintz (8), Arnar Freyr Arnarsson (2), Gunnar Steinn Jónsson (2), Viktor Hallén (2), Anton Persson (1), Mario Lipovac (1), Inge Aas Eriksen (1) och Philip Henningsson (1). Publik: 4 132 Tabell: Här

Relaterade artiklar