Laddar

Douglas Nordenbelt tävlar om finalplats i TV4:s Talang

Magikern Douglas Nordenbelt laddar nu inför semifinalen i tv-sända Talang. Han drömmer om en stor show.

delningar

På fredag kommer 24-åriga magikern Douglas Nordenbelt, född i Bromölla och bosatt i Sölvesborg, att tävla i semifinalen i det populära TV4-programmet Talang. Han är en av sexton som gått vidare och som nu ska göra upp om finalplatserna. Det är andra gången han medverkar, men första gången som han syns i teve-programmet.

– Jag blev uppringd av TV4, de letar upp många av deltagarna. Även året innan var jag castad dit men det klipptes bort. Då fick jag fyra ”ja” av juryn men åkte ut i slutgallringen, säger Douglas Nordenbelt.

Den 9 februari i år trollade han fram en kortlek, satte ett kort i Bianca Ingrossos mun och lyckades att byta ut det (utan att röra) med hjälp av magi. Det slutade med att tre av jurymedlemmarna ville skicka honom vidare i tävlingen. Här kan du se hur det gick till.

– Jag var inte så nervös inför att framföra tricket, utan mer om vad juryn skulle tycka om det. Publiken jublade mycket och Bianca var exalterad över mitt nummer. Det var bara (Alexander) Bard som inte var så positiv till numret.

– Han tyckte att stilen var förutsägbar och att jag hade samma kläder som alla andra trollkarlar. Jag tycker att det är lite tråkigt att han dömer trolleri innan han har sett framträdanden, säger Douglas Nordenbelt.

Hur har du förberett dig inför semifinalen på fredag? – Jag har vetat ganska länge att jag skulle vara i semifinal och har planerat ett nytt nummer med nya idéer som passar bra i teve-rutan. Det blir inget med kort denna gången. Det blir lite större och med fokus på paketeringen av hela numret, säger Douglas Nordenbelt.

Trolleri startade han med för över tio år sedan och är nu det han livnär sig på. I Kristianstad har har synts flitigt de senaste åren. På Kulturnatten körde han sig egen show. Han uppträdde på idrottsgalan på Yllan inför hundratals besökare och nu senast på Välkomstfesten inför Melodifestivalen.

Är drömmen att sätta upp en egen större show? – Jag vill inte ha de stora showerna med boxar och liknande, det är inte riktig min grej. Men det hade varit kul att ha en egen show där jag sätter min egen prägel. Jag gillar att ta in publiken och se vad som händer, det ska vara både underhållande och bra magi. Det är viktigt med humor, säger Douglas Nordenbelt.

Hur sugen är du på att komma till finalen i Talang? – Det är målet och jag siktar på det, sen får det gå som det går. Det hade varit tråkigt att missa det precis på målsnöret när jag är så nära att ta mig till final.

Fotnot: Talang sänds i TV4 på fredag med start klockan 20.00

Relaterade artiklar