Laddar

Doktor Kosmos-sångaren besöker Kristianstad i kväll

Uje Brandelius drabbades av Parkinsons sjukdom. Då blev hans föreställning mer aktuell än någonsin. Nu besöker han Kristianstad.

delningar

I kväll klockan 19.00 kommer Uje Brandelius till Kristianstad med sin show ”spring, Uje spring”. Sångaren från Doktor Kosmos släppte ett album år 2015 med samma namn, med vardagsnära låtar om dagishämtning, kärleken och livet.

Efter det kom beskedet att han drabbats av Parkinsons sjukdom. En föreställning om vad som ska hinnas med i livet blev då allt mer aktuell. Nu är  Uje Brandelius på turné och ska besöka Kulturkvarteret med sin hyllade show.

– Det är en konsert som utvecklade sig till att bli en teaterföreställning. Jag har alltid velat göra en scenframställning, med mellansnack och nu blev det till min drömföreställning. Den handlar om de små sakerna i livet, vad man vill undvika och vad man vill hinna med. Det blir 70 procent skratt och 30 procent gråt, säger han.

Hur påverkas du av Parkinsons sjukdom? – Vänsterhanden fungerar sämre, det blir att man darrar. Men det går bra att göra föreställningarna, säger Uje Brandelius.

Du har fått ganska många hyllningar för showen. Var det väntat? – Nej, inte väntat, men jag kan tycka att det är ganska välförtjänt. Vi har gjort en bra föreställning. Många har kommit fram efteråt och man känner att de har blivit berörda.

Med sig till Kulturkvarteret kommer Uje Brandelius att ha Iiris Viljanen på piano, Clas Lassbo på bas och Fredrik Myhr på trummor. Regissör är Per Wernolf.

Relaterade artiklar