Laddar

Dödsfall av äldre kvinna tas upp igen

Centralsjukhuset har lämnat en ny anmälan angående en äldre kvinnas död.

delningar

I januari 2017 togs en äldre kvinna in på Centralsjukhuset i Kristianstad med en misstänkt höftfraktur. Kvinnan hade ljungsjukdomen KOL och behövde konstant syrgasbehandling.

Men efter att kvinnan hade röntgat höften och skulle hämtas upp upptäckte personalen att hennes syrgastub var avstängd. Kvinnan var blå i ansiktet fick lägga s in på intensivvårdsavdelningen.

Några dagar senare var det dags för höftoperation för kvinnan och ett dygn efter operationen avled kvinnan på sjukhuset. Händelsen anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo). Granskningen avslutades men för Chefsläkare Sergio Padoan kvarstod frågetecken kring händelsen.

– Det var någonting som gjorde att jag inte var riktigt nöjd. Jag ville ha en djupare händelseanalys, och i den framkom nya uppgifter, säger Sergio Padoan till Nyhetsbyrån Siren.

Fallet med kvinnan har därför anmälts på nytt till Ivo. Men nya uppgifter.

Den nya bedömningen är att övervakningen på vårdavledningen efter operationen inte var tillräcklig och kan ha orsakat dödsfallet.

– Det handlar om att vi inte tillräckligt uppmärksammade att kvinnan syresatte sig dåligt efter operationen. Hon borde ha återhämtat sig mer än hon gjorde, säger chefläkaren Sergio Padoan till Nyhetsbyrån Siren.

 

 

Relaterade artiklar