Detaljhandeln i Skåne län omsatte mångmiljardbelopp förra året

Foto: Bildbyrån

Allra störst omsättning hade Malmö, Helsingborg och Lund.

delningar

Detaljhandeln i Skåne län omsatte så mycket som 83,7 miljarder kronor under år 2017. Störst omsättning i detaljhandeln i Skåne län år 2017 hade Malmö med 25,1 miljarder kronor, Helsingborg med 11,4 miljarder kronor och Lund med 7,4 miljarder kronor. Starkast utveckling i detaljhandeln i Skåne län år 2016/2017 hade Ängelholm med en tillväxt om 5 procent, vilket motsvarar en ökning med hela 133 miljoner kronor.

För Malmös del utökades köpcentrumet Emporia i Malmö med fler butiker under hösten och vintern 2017 utökades det med nyetableringar i form av H&M Home, Make Up Store och Kids Brand Store. Efter några års ombyggnad av Hansagallerian i centrala Malmö öppnade ett antal butiker i samband med projektets slutförande under hösten 2017. Ett antal butiker lämnade köpcentrumet Kv.Caroli, som står inför vidare utveckling, under samma period. I början av 2018 öppnade Willys Hemma och Picard i Malmö.

I Galleria Magnus Stenbock i Helsingborg stängde ett antal butiker under hösten 2017, samtidigt som bland andra KappAhl tillkom under våren 2018. I Väla Centrum öppnade Plantagen, Søstrene Grene och Röstånga Mölla under vintern. Köpcentrumet Söderpunkten, med det nya namnet SöDER, stärktes med Hemköp och Beijing8.

I Lund stängde Coop Nära och Meloa under sensommaren 2017. Under hösten öppnade Mio en ny butik på Nova Lund och i april 2018 slog Normal upp dörrarna i köpcentrumet.

Under det närmaste året kommer handeln i Skåne län att utvecklas ytterligare. Den nybyggda handelsplatsen C4 Shopping i Kristianstad planeras stå klar under hösten 2018.

Den fysiska detaljhandeln i Sverige omsatte 662 miljarder kronor år 2017, vilket innebar en ökning med 1 procent jämfört med år 2016. I dagsläget står den butiksbundna handeln för 91 procent av den totala omsättningen medan e-handeln står för 9 procent.

Jämfört med år 2016 var det en ökning med 1 procent.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar