Laddar

”Det var över alla förväntningar jag haft”

Premiären är avklarad för den svenska filmen Jordgubbslandet. Huvudrollsinnehavaren Nelly Axelsson är minst sagt nöjd med slutresultatet. ”Det var över alla förväntningar jag haft”, säger Kristianstadstjejen.

delningar

24Kristianstad har tidigare skrivit om Kristianstadstjejen Nelly Axelsson, 19, som har huvudrollen i den svenska långfilmen Jordgubbslandet. I fredags var det biopremiär, för filmen som spelades in sommaren 2015, och Nelly Axelsson själv är glatt överraskad över slutresultatet.

– Det känns superkul. Det var över alla förväntningar jag haft. Det var jättebra, säger Nelly Axelsson.

På vilket sätt var det över dina förväntningar? – Jag har inte vågat ha så stora förväntningar, utan varit väldigt nervös. Men det blev så himla fint. Jag har ju inte sett filmen innan, så det var jättebra.

Hur var det att se sig själv på film? – Faktiskt inte så jättekonstigt. Det kändes ganska naturligt. Det var inte så himla farligt som jag tänkt mig. Jag var mest nervös över hur mina vänner och familj skulle tycka att det var, men annars var jag inte så jättenervös.

I Jordgubbslandet spelar Nelly rollen som Annelie, en bonddotter som hamnar i en kärleksrelation med den polske gästarbetaren Wojtek. Det är inte bara Nelly själv som är nöjd med slutresultatet, utan hon berättar att reaktionerna från människor i sin närhet enbart varit positiva.

– De är glatt överraskade. De tyckte det var väldigt bra. Många visste inte att jag hade det i mig.

För Nelly Axelsson och övriga inblandade kom i dagarna också ett glädjande besked. Efter att Jordgubbslandet först gått upp på 15 utvalda biografer i landet meddelade nämligen SF Bio, i ett uttalande till TT, att filmen kommer visas i hela landet.

– Det är jättekul och känns så jäkla bra. Det går inte att beskriva. Jag har varit jätteglad över det.

Efter att debutfilmen nu är avklarad är Kristianstadstjejens förhoppning att kunna fortsätta som skådespelerska, även om hon är medveten om att framtiden i nuläget är högst oklar.

– Jag känner lite att jag ser var det tar mig. Självklart är drömmen att jobba med film, det är så himla kul. Men jag är en sån människa att jag inte vågar hoppas på för mycket. Men kommer det ska jag bara ta för mig, avslutar Nelly Axelsson.

Namn: Nelly Axelsson. Ålder: 19. Bor: Kristianstad. Från: Är uppvuxen i Önnestad men flyttade i tidiga tonåren in till Kristianstad. Familj: Mamma, pappa och tre bröder. Har även en häst och två hundar. Gör: Arbetar på Borgmästaregården och Café Fenix. Fritidsintressen: Umgås med vänner och spenderar mycket tid på sin häst. Aktuell: Spelar huvudrollsinnehavaren Annelie i bioaktuella Jordgubbslandet.

Relaterade artiklar