Laddar

Det har hänt i misstänkta Åhusmordet

Här är händelseförloppet i det misstänkta mordet i Åhus.

delningar

De två senaste dagarna har Åhus skakats av det misstänkta mordet på en kvinna i 30-årsåldern.

Vid 01:15 på tisdagsnatten inkom larmet till polisen. På plats på en adress på Äspet i Åhus fann polisen den avlidna kvinnan. Flera medier har rapporterat om att kvinnan knivskurits till döds – vilket polisen varken velat bekräfta eller dementera.

– Kvinnan är utsatt för grovt våld, men vi går inte in på vilken typ av verktyg som har använts, sa Robert Loeffel, presskommunikatör vid polisen, till 24Kristianstad på tisdagsmorgonen.

Under natten spärrades området kring bostaden av och polisens tekniker anlände till platsen. Strax innan klockan 06 på tisdagsmorgonen kunde en 29-årig man anhållas på sannolika skäl misstänkt för mord.

På tisdagen fortgick polisarbetet genom att man spärrade av fler platser i Åhus. Ett område vid Gamla Bron mot Åvägen spärrades på morgonen av. När tekniker anlände till platsen utökades sedan avspärrningen och en hundpatrull genomsökte området. På tisdagseftermiddagen kunde så avspärrningen vid Gamla Bron hävas.

– Det finns ett till område som är avspärrat, som vi just nu undersöker. Det kan vara intressant för utredningen. Varför vill vi inte kommentera, men tekniker ska undersöka platsen, berättade Robert Loeffel för Kvällsposten.

Den 29-åriga man som är misstänkt för mordet tilldelades i sin tur en försvarsadvokat strax innan lunchtid på tisdagen, vilket innebar att förhören med honom kunde fortsätta.

Efter det att polis, hundpatrull och tekniker genomsökt den misstänkta brottsplatsen och dess soptunnor – samt burit ut bruna papperspåsar från bostaden – hävdes ytterligare avspärrningar under onsdagen. Kring bostaden finns avspärrningarna dock kvar.

För att få in fler uppgifter kring det misstänkta mordet gick polisen på onsdagen vidare med sitt arbete. De inledde då ett arbete med att knacka dörr i närområdet, för att tala med boende.

Vidare valde polisen att ändra sitt schema för sitt mobila poliskontor, och köra till Åhus på onsdagseftermiddagen. Genom att placera sig intill den tidigare avspärrade bron hade polisen en förhoppning om att människor som sett eller hört något skulle komma förbi och berätta om det.

– När det sker den här typ av händelser så styr vi om schemat och åker ut. Vi gör detta med anledning av mordet, berättade Catarina Håkansson, presskommunikatör vid polisen.

Förhören med den misstänkta 29-åringen kommer att fortsätta under torsdagen. Om åklagaren därefter väljer att häkta mannen ska en häktningsframställan vara inlämnad till Kristianstads tingsrätt senast klockan 12:00 fredag 13 april.

Relaterade artiklar