Laddar

”Det är nu säsongen börjar på riktigt”

Ett spelsuget Kristianstads IK går i kväll in i playoff 2. ”Det är nu säsongen börjar på riktigt, så det ska bli kul”, säger KIK-kaptenen.

delningar

Efter förlusten mot Hudiksvall, som innebar att Kristianstads IK missade seriesegern i AllEttan Södra, har laget laddat batterierna. En och en halv veckas ledighet är till ända då playoff 2 inleds under torsdagen.

Klockan 19:00 i kväll startar nämligen den första matchen mot Tranås AIF.

–Det ska bli kul. Det är det här man har gått och väntat på i över en vecka, så det ska bli skönt att sätta igång. Det är nu säsongen börjar på riktigt, så det ska bli kul, säger KIK-kaptenen Johan Skinnars.

Ni valde Tranås. Vad säger du om motståndet? – Mycket bra motstånd. Vi har förlorat mot de två gånger, så det blir en riktig värdemätare. Men det känns bra på det viset. Vårt mål är ju att komma till kvalserien och utmana om två allsvenska platser.

– Då gäller det att man möter bra lag på vägen och lyckas slå ut dem. Det ska vi göra med Tranås men det är en tuff nöt att knäcka. Kan vi vinna två här blir laget vassare och det är bara positivt.

Att KIK går in som storfavorit i playoff 2 är inget att sticka under stol med. Tranås missade som bekant en plats i AllEttan och har tagit den långa vägen till ett avgörande möte med Kristianstad.

I höstens möten lagen emellan var det dock smålänningarna som var starkast. Två segrar och totalt 9-2 i målskillnad har Tranås på KIK. Framgångsreceptet, för att ta sig vidare, är dock enkelt enligt Johan Skinnars.

– Det är det vanliga. Att vara fokuserad och inte ge målchanser i onödan. Det gäller att spela väldigt enkelt och vara stabila bakåt. Då kommer de inte att få momentum, genom att göra mål. Vi ska spela tufft och hårt. De ska inte få de enkla målchanserna. Gör vi det vet vi att vi är starka i slutet på matcherna.

I de övriga playoff-matcherna möts Visby/Roma-Vimmerby, Kalix-Piteå, Mariestad-VIK Västerås samt Boden-Kallinge/Ronneby.

Tranås AIF – Kristianstads IK När: 19:00 Var: Stiga Arena, Tranås Läget i KIK: Tidigare i veckan flaggade Mats Lusth, i en intervju med Kristianstadsbladet, för att Amil Krupic och Hampus Forsling möjligen kan vara tillbaka efter skadefrånvaron. Saknas definitivt gör Joakim Strandberg, Roger Ohlsson och Sonny Karlsson – vilka alla är borta säsongen ut.

Relaterade artiklar