Laddar

Deras nya restaurang har blivit en succé

För bara ett par månader sedan öppnade restaurangen Skeppsbron No5 i Åhus. De har specialiserat sig på hamburgare, något som hittills har blivit en succé.

delningar

Entreprenören Tommy Ekenros har gjort sig känd för sin cateringfirma Kött-Essen som han har drivit under cirka 20 års tid. I början av året beslutade han sig för att utöka med en finrestaurang i Åhus. Företaget tog över en fastighet alldeles intill vattnet och strandpromenaden. Byggnaden rustades upp och i mitten av maj invigdes Skeppsbron No5.

– Vi har haft belamrat med gäster och nu under beachhandbollen har det varit fullbokat. Hit kommer både Åhusbor och turister, säger restaurangchefen Charlotta Thell om framgången.

När 24kristianstad kommer på besök skiner solen från himlen och massor med fritidsbåtar ligger i hamn, bara några meter från restaurangbyggnaden. Här har de byggt upp en glassbar som också har servering av drycker och mindre rätter. Alldeles intill ligger restaurangdelen med plats för cirka 110 sittande gäster, varav cirka hälften på uteserveringen. Specialiteten är kötträtter.

– Vi har tagit fram en hamburgare gjord på Anguskött som vi serverar med tryffelmajonäs och tre sorters lök. Charlotta heter den, döpt efter ett förlist skepp. Det ligger i tiden att ha finburgare på menyn, där allting görs från grunden och serveras med surdegsbröd. Vi har tagit hamburgaren till en ny nivå, säger Charlotta Thell.

På menyn finns det också flera andra typer av maträtter, bland annat lamm och hjort från Österlén. Även ryggbiffarna och ribsen från gris eller nöt är populära. Idén att att anpassa menyn efter säsong, vilket gör att rätterna kontinuerligt byts ut.

– Vi ska följa med i mattrenderna. Vi tror på det konceptet för att lyckas som restaurang, säger Charlotta Thell.

Totalt tio anställda finns nu på Skeppsbron No5 och visionen är att i framtiden kunna ha öppet året runt. Restaurangen är igång sex dagar i veckan under hela sommaren och till hösten ska de kunna ha öppet på helgerna. Förhoppningen inför framtiden ser ljus ut.

– Vi ligger väldigt fint vid vattnet och tjejerna som jobbar här gör ett fantastiskt arbete. Sedan vi öppnade har här varit hur mycket gäster som helst, säger Charlotta Thell.

Relaterade artiklar