Laddar

Deras gata är sportigast i Sverige – firar med stor fest och kändisbesök

Kärleksgatan i Yngsjö har utsetts till Sveriges sportigaste gata efter en stor omröstning. Nu firar de med en stor fest och celebert besök.

delningar

Kärleksgatan i Yngsjö, söder om Åhus, har vunnit tävlingen Sveriges sportigaste gata 2018. Det står nu klart. På torsdag den 17:e maj kommer de boende längs gatan att få ta emot priset i form av en sportig sommarfest.

– Bara namnet på Kärleksgatan är bra. Vi har idrottsplatsen här vid gatan och i andra ändan ligger Otto Glassfabriken. Det blir en fin inramning. Här finns Yngsjö IF som engagerar både unga som gamla. Vi är dessutom enda gatan som en grusväg, säger eldsjälen Ingemar Lundin, styrelsemedlem i Yngsjö IF.

Tävlingen är en del av omröstningen till Sveriges Bästa gata som genomförs av Postkodslotteriet. Där ligger nu Kärleksgatan på tredjeplats nationellt sett. Huvudtävlingen har genomförts i fyra år och detta år lades deltävlingen ”sportigaste gatan” till som en extra krydda.

– De har fått nominera bland annat via Facebook och andra kanaler. Kärleksgatan i Yngsjö har idrottsplanen vid gatan, där finns en aktiv förening och grannarna haren fin gemenskap där man bryr sig om varandra, säger Emma Berling, pressansvarig på Postkodslotteriet.

Gatan i Yngsjö marknadsför de som Lovestreet, något som märks på flera sätt. Här finns bland annat matvagnen Lovestreet Thaifood och musikerna i Lovestreet Band. En stolthet är såklart klubben Yngsjö IF där det finns cirka 200 medlemmar, två ungdomslag samt seniorlag.

– Liksom i många små föreningar bygger det på frivilligt arbete. Jag får avslöja att jag inte har något idrottsintresse, utan är mer av en föreningsmänniska och vill engagera mig för byns bästa. När vi skapar evenemang så kommer folk. Senast vid valborg var det över 300 och vi räknar med lika många på festen nu på torsdag, säger Ingemar Lundin.

På sommarfesten kommer det, förutom mat och dryck för grannarna, att bjudas på sportiga lekar och tävlingar. Det blir allt från  sumofotboll till nattduell, inspirerat från tv-programmet ”Mästarnas mästare”. Dessutom kommer fotbollsproffset Jesper Blomqvist på besök. Han är vinstutdelare denna säsong i Postkodslotteriet.

Relaterade artiklar