Deras företag vann förstapris – ska nu tävla i Stockholm

UF-företaget från Kristianstad tog hem förstapriset på mässan. Nu ska de tävla i Stockholm.

delningar

JNL Film Productions UF från Plusgymnasiet Kristianstad har vunnit pris på en mässa i Malmö (Emporia) efter att ha skapat den bästa montern. En jury från näringslivet står bakom utnämningen. De tävlade i totalt fyra kategorier.

– Det känns superbra. Nu ska vi vidare till Stockholm och tävla i SM. Vi kom på idén till montern bara ett par dagar innan mässan, att göra den tredimensionell så att folk kunde gå runt den och se den från alla håll.

– Det blev en pyramid i tre våningar med kameratema och en drönare på toppen. Vi fick höra mycket positivt både från juryn och besökarna. Det har kommit många positiva kommentarer, säger Li Persson.

Företaget består av Linnea Gadd, Johanna Olandersson, Li Persson och Nadja Olsson. De har inriktat sig på att skapa professionella filmer och har redan haft flera kunder i Kristianstad. De kommer bland annat att filma Åhus beachhandboll festival och Åhus Live i sommar.

Nu kommer de dessutom att få representera Skåne på en UF-mässa i Stockholm den 16-17 maj. Där ska de tävla mot andra företag i landet om vem som har landets bästa utställningsmonter.

– Vi tror oss själva och vår idé, vi vill vinna. I Stockholm får vi en monter med tre väggar, det blir en helt annan typ. Vi ser fram emot att åka dit och skapa kontakter, det finns bättre förutsättningar i Stockholm, säger Li Persson.

Hur går tankarna kring att fortsätta med JNL Film Productions? – Vi ska fortsätta. Nu riktar vi in oss på högskolestudier just för att kunna förbättra företaget. Vi har lyckats väldigt bra med företagandet och har kommit långt.

Juryns motivering: ”Med ett tvådimensionellt erbjudande, presenterat på ett tredimensionellt sätt, utnyttjar företaget hela rummet. Med ett visuellt starkt färgval där säljarna blir en förlängning av monter inbjuds köparen till ett personligt möte redan på distans”. På UF-företagets facebooksida kan du se deras film på hur vinnarmontern ser ut.

 

Här är samtliga UF-företag som var nominerade i kategorin:

De tre musketörerna UF, Polhemskolan Cookies & Doughs UF, Plusgymnasiet Malmö Baeg For It UF, Katedralskolan JNL Film Productions UF, Plusgymnasiet Kristianstad

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar