Laddar

Den unge veteranen ska hålla kvar Åhus i femman

Nyförvärvet är en av Åhus HBK:s mest rutinerade spelare. ”Målsättningen är att hålla sig kvar”, säger Pontus Axelsson.

delningar

Han har hunnit med att avverka fem klubbadresser och testa på spel högre upp i seriesystemet, sedan han lämnade Åhus. I vintras återvände dock den målfarlige Pontus Axelsson, 26, till sin ungdomsförening Åhus Horna BK.

– Jag har precis skaffat familj och flyttat till Åhus. Sen är jag iväg och jobbar så jag kan inte träna lika mycket som man gör på de högre nivåerna. Så det kändes rätt självklart när de hörde av sig, säger Pontus Axelsson om beslutet att lämna Hjärsås/Värestorps IF för Åhus HBK.

I premiären mot Tosteberga/Nymölla IF skrev anfallaren omedelbart in sig i målprotokollet, när Åhus HBK föll med 2-5. Sedan flytten till Åhus har Axelsson även fått ikläda sig en ny roll på plan.

– I dag var jag nog näst äldst i vårt lag tror jag, 91:a. Vi är två 91:or i laget.

Hur är det? – Jag har ju inte varit van vid det innan. Det har ändå varit relativt jämn åldersnivå. Jag försöker styra och ställa lite som jag kan, även om jag egentligen är den som blir mer styrd. Men det fungerar hyfsat. Man kan ju inte skylla för mycket på de unga, skrattar anfallaren.

 

Pontus Axelsson blev förvisso premiärmålskytt – men Åhus förlorade. FOTO: Robert Rosén.

Medan Axelssons senaste klubbadress, Hjärsås/Värestorps IF, fajtades i toppen av Division 4 Östra förra säsongen hade Åhus HBK det desto tuffare. Till slut blev det en jumboplacering och omstart i Division 5 Nordöstra.

Efter en vinter med stor spelaromsättning gör det unga laget en omstart. Det handlar nu snarare om att stoppa fallet än att greppa en topplacering.

– Personligen tycker jag inte det är ett topplag, men det är absolut ett lag med talang. Det finns mycket att ge, bara man får på sig lite mer kilon och får upp tempot. Då springer vi ifrån de flesta lagen i serien, garanterat.

Var ligger målsättningen i år? – Målsättningen är att hålla sig kvar. Det ska man inte sticka under stolen med.

Bonnamatchen är artikelserien där 24Kristianstad en gång i veckan gör ett nedslag vid en match i lokalfotbollen. Mötet mellan Åhus Horna BK-Tosteberga Nymölla IF var först ut 2018.

Pontus Axelsson Ålder: 26. Fyller 27 i september. Bor: Åhus. Familj: Sambo och en dotter. Gör: Ställningsbyggare. Klubbar: Ifö/Bromölla IF (moderklubb), Åhus Horna BK, Yngsjö IF, VMA IK, Hanaskogs IS, Ifö/Bromölla IF, Hjärsås/Värestorps IF och Åhus Horna BK.

Relaterade artiklar